Moniz: "A Milan ellen már lehetett látni, hogy készen állunk" - itt a rajt az NB I-ben

Tam Courts, a Budapest Honvéd új szakvezetője szerint fontos lesz a ZTE elleni pénteki idénynyitó, de még fontosabb, hogy az egész szezonban eredményesek legyenek. Ezt várják az edzők az NB I-es szezon első meccsétől.
Nyikes Zoltán 2022. július 29., péntek 18:30
Tam Courts, a Budapest Honvéd új szakvezetője szerint fontos lesz a ZTE elleni pénteki idénynyitó, de még fontosabb, hogy az egész szezonban eredményesek legyenek. Ezt várják az edzők az NB I-es szezon első meccsétől.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 29., péntek 18:30

Budapest Honvéd–Zalaegerszegi TE FC (20.00)

Tam Courts (Honvéd): – Fontos meccs vár ránk pénteken, azonban ne felejtsük el, hogy hosszú a bajnokság. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnünk, megvannak a céljaink, csapatként szeretnénk nyerni és azt akarom, hogy a szurkolók büszkék lehessenek ránk, számomra ez a legfontosabb. (...) Láttam a Milan elleni találkozójukat, élvezetes mérkőzést játszottak, tiszteljük őket, nehéz ellenfél vár ránk. A legfontosabb viszont, hogy magunkra, a saját játékunkra, az erősségeinkre koncentráljunk. Ha magabiztosak leszünk, ha a megbeszéltek szerint futballozunk, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre. (honvedfc.hu)

Ricardo Moniz (ZTE): – Az AC Milan elleni mérkőzésen már lehetett látni, hogy készen állunk. Dicséret illeti a játékosokat és a stábot is az elvégzett munkáért. Miénk a legfiatalabb csapat az NB I-ben, a hétvégi mérkőzés pedig egy jó teszt volt, pozitívan tekintünk előre – mondta Moniz, majd arra is válaszolt, milyen mértékben érintették a sérülések a munkát.

Érintették, hisz idő kell ahhoz, hogy Zoran Lesjak, vagy épp Csóka Dániel százszázalékos legyen. Azoknak is időt kell adnunk, akik később csatlakoztak a kerethez, hisz nagyon magas intenzitással edzettünk a felkészülés elejétől. Fizikális tekintetben utol kell, hogy érjék a csapat többi tagját. Az elején sosem tudod, hogy mit várhatsz, de amit az elmúlt hat hétben kaptam a csapattól és a környezettől az nagyon pozitív. Azt látom, hogy a játékosok éhesek a sikerre, bátran futballoznak és szeretnek keményen dolgozni. A bajnokság legfiatalabb csapataként ezek nagyon fontos tényezők – folytatta a holland szakember, majd a Honvédra is kitért.

Remek megfigyelőink vannak, kielemeztük az ellenfelet. Ismerjük az erősségeiket. Egy nagy hagyományokkal rendelkező klub, mely hazai pályán mindig kemény ellenfél volt, jól emlékszem a korábbi magyarországi időszakomból is. Ettől függetlenül tudjuk, hogy mit várhatunk és nyerni szeretnénk Budapesten. Nincs nyomás a futballban, ezt az érzést főként az emberek kreálják. A labdarúgás egy játék, mi pedig a saját utunkon megyünk tovább. Az AC Milan ellen telt ház előtt sem éreztük a nyomást. Ha keményen dolgozol, akkor nincs miért stresszelned. (zaol.hu)

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz