Marco Rossi feladott álmairól írnak Olaszországban

Hosszabb cikket készített Marco Rossival Gianluca Di Marzio, az egyik legismertebb olasz újságíró.
Mokány Lajos 2016. november 30., szerda 10:28
Hosszabb cikket készített Marco Rossival Gianluca Di Marzio, az egyik legismertebb olasz újságíró.
Szerző: Mokány Lajos 2016. november 30., szerda 10:28

A portré azzal kezdődik, hogy a Honvéd jelenlegi vezetőedzője már játékosként is nagy utazó volt, sok helyen megfordult, többek között Mexikóban és Amerikában is.

- Mindig is nyitott voltam erre, és sokat is tanultam abból, hogy a világ különböző részein járhattam - mondta a Honvéd edzője, aki viszont Magyarországra inkább a véletlennek köszönhetően szerződött.
- Épp Budapesten jártam egy barátommal, és összefutottunk a Honvéd akkori sportigazgatójával, aki később beszélt arról, hogy lenne lehetőség egy első osztályban szereplő klubnál dolgozni. Nem sokkal később ez megvalósult. Jó időszak következett a Honvéd csapatánál, amelyet egy rövid szünet megszakított, ám nemrégiben ismét visszatérhettem Kispestre. A szezon közepén járunk, és még soha nem voltunk olyan közel az első helyhez, mint most. Idén a bajnokság nagyon nyitott, a csapatokat alig néhány pont választja el egymástól - mondta Rossi. A szerző kitér arra, hogy a Honvéd legutóbb a listavezető Vasast verte meg, és a kispesti klubra részben rákerülhetne a "Made in Italy" címke is, hiszen Rossi mellett ott van a stábban a honfitárs Cosimo Ingush, valamint most már John Constantine is, míg a pályán a 7 gólos, 3 gólpasszal álló Davide Lanzafame képviseli az itáliai vonulatot.

Marco Rossi azonban mégsem vágyik vissza Olaszországba.
- Az igazság az, hogy a hazámban soha nem volt lehetőségem arra, hogy komolyabb feladattal bízzanak meg. Még a klasszikus C1 osztályban lehúztam pár évet, öt szezonon át dolgozhattam ott, de mind olyan helyeken, akiket a szezon kezdete előtt kiesőnek tartottak.

Aztán eljött egy pont, ahol megtörtem, és lezárult életemnek az a fejezete, amikor azt hittem, kapok még Olaszországban komoly felkérést

- mondta az edző a "feladott álmairól", aki ezt követően került Magyarországra.

A cikk szerint Rossi rövidesen akár folytathatja is utazó, kalandos életét, de most már edzőként, hiszen minden esélye megvan arra, hogy a Honvéd csapatával jövő nyáron az Európa Ligában szerepeljen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz