Fotó: honvedfc.hu

Horváth: "Nagyon sajnálnám, ha a bajnokság végkimenetelét a vírus döntené el" - dugába dőlt minden a Honvédnál

A Budapest Honvéd vezetőedzője szerint döntőnek bizonyul majd az NB I-ben, hogy ki és mennyire tud alkalmazkodni a koronavírus okozta szituációkhoz.
Nyikes Zoltán 2022. január 10., hétfő 20:18
Fotó: honvedfc.hu
A Budapest Honvéd vezetőedzője szerint döntőnek bizonyul majd az NB I-ben, hogy ki és mennyire tud alkalmazkodni a koronavírus okozta szituációkhoz.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. január 10., hétfő 20:18

Mint ismert, több NB I-es csapathoz hasonlóan a Budapest Honvéd is lemondta a külföldi edzőtáborát a számos koronavírusos megbetegedés miatt. A kispestiek vezetőedzője, Horváth Ferenc a klubhonlapnak adott interjújában elmondta, nagyon megnehezíti a dolgát a vírus, hétfőn például tizenkét mezőnyjátékosnak tudott edzést tartani, közülük is három fiatal volt, szóval a betegségek miatt sok mindent át kellett szerveznie.

– Piszok nehéz úgy taktikát gyakorolni, ha ennyien vagyunk, nem túlzás tehát azt mondani, hogy dugába dőlt minden, amit terveztünk – kezdte a vezetőedző, aki a stáb többi tagjához hasonlóan három oltást is kapott. – Nagyon sajnálnám, ha a bajnokság végkimenetelét a vírus döntené el, az viszont már most is egyértelműen látszik, döntőnek bizonyul majd, hogy ki és mennyire tud alkalmazkodni az adódó szituációkhoz. Nekünk is át kell vészelni ezt az időszakot, várjuk, hogy visszatérjenek a hiányzók, addig pedig próbálunk alkalmazkodni ehhez a helyzethez. A horoszkópom szerint bika vagyok, szeretem, ha úgy mennek a dolgok, ahogy megtervezem, ennek megfelelően jó előre kitaláltam már mindent, edzéseket, taktikai gyakorlásokat, és ez most elveszett. Ezért arra fókuszálunk, hogy a megmaradt játékosokkal végezzük el a megfelelő gyakorlásokat. A héten még az erőnléti edzéseken van a hangsúly, a szárazabb gyakorlások kevésbé függenek a létszámtól, bár ezekből nincs sok, mert szeretem, ha a lehető legtöbb gyakorlatot labdával végezzük. Így a futások mellett kis és közepes létszámú labdás játékok szerepelnek a programban.

A törökországi edzőtábor törlésével négy felkészülési mérkőzése is kútba esett a Honvédnak, a pótlásukról Horváth elmondta, nagyon nehéz ellenfeleket találni, hiszen amely csapatok eredetileg sem terveztek utazni, azoknak már lekötött meccseik voltak, míg a másodosztályú együtteseknek külön kell tesztelni a mérkőzések előtt, ezért elsősorban az itthon maradó NB I-es csapatokkal lehet gyakorolni.

– Fontos, hogy ne essünk pánikba, próbáljunk hasonló jellegű munkát végezni, mint amit eredetileg is terveztünk, hogy minél jobb állapotban legyenek azok, akik most velünk dolgoznak, bízva abban is, hogy nem lesznek újabb fertőzöttjeink.

Természetesen szigorú szabályok vannak, mindent megteszünk, hogy elkerüljük a további megbetegedéseket, viccesen azt is mondhatnám, hogy most minden játékosunk megtanulhat mosni.

Egyértelmű, hogy akárcsak a pályán a pályán kívül is fegyelmezettnek kell lennie mindenkinek – folytatta Horváth, majd arra is válaszolt, hogy az őszi idény tapasztalatait hogyan lehet hasznosítani a tavaszi felkészülés során. – Sok minden működött a játékunkban, voltak jó dolgok, viszont az is látszik, hogy a védekezéssel adódtak problémáink. Sok energiát fektettünk a támadásokba, időnként a védekezés rovására is, ennek érdekében apróbb dolgokon kell változtatnunk. Általában nem csapatszintű problémák, hanem inkább egyéni hibák miatt kaptunk ki, ezeket kell a folytatásban kiküszöbölni. Még koncentráltabban kell futballozni, nagy hangsúlyt fektetve a precíz védekezésre.

Olvastad már?
Újpest: Oenning után a támadósor egyik fontos tagja is távozik, külföldre tart - sajtóhír
Török sajtóhírek szerint Junior Tallo, az Újpest elefántcsontparti válogatott csatára a helyi másodosztályban érdekelt Samsunsporban folytatja pályafutását. Úgy tudjuk, valóban a török csapathoz szerződhet a támadó.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz