Horváth Ferenc a bennmaradás után: "A Honvédnak nem jól összeválogatott kerete van" - így látták az edzők

A Budapest Honvéd szakvezetője annak ellenére is keményen fogalmazott csapata keretével kapcsolatban, hogy a Honvéd kiharcolta a bentmaradást az élvonalban. Horváth Ferenc azt is elárulta, hogy szeretné már kihagyni a napfelkeltéket. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2021. május 2., vasárnap 20:20
A Budapest Honvéd szakvezetője annak ellenére is keményen fogalmazott csapata keretével kapcsolatban, hogy a Honvéd kiharcolta a bentmaradást az élvonalban. Horváth Ferenc azt is elárulta, hogy szeretné már kihagyni a napfelkeltéket. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2021. május 2., vasárnap 20:20

Budafok – Bp. Honvéd 0-1 (Mezghrani 53.)

A meccs közvetítése percről percre itt! | Beszámoló itt!

Pacsi Bálint (Budafok): - Volt tartása a csapatnak kilencven percen át, az utolsó pillanatig küzdöttünk a döntetlenért egy ikszes mérkőzésen. Ahonnan indultunk a hét elején, úgy érzem, sikerült lelkileg felrázni a játékosokat. Az első félidőben voltak nagyobb lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. A Honvéd az első félidő végén és a második elején helyezett ránk nagyobb nyomást. Mindent megtettek a srácok, sajnálom, hogy nem tudtuk legalább az egyik pontot megszerezni és döntetlennel búcsúzni visszatérő szurkolóinktól hazai pályán. (budafokimte.hu)

Horváth Ferenc (Bp. Honvéd): - Mondtam, hogy nem fogunk brillírozni, és ez nem azért van, mert nincsenek jó futballistáink. Hatalmas volt a tét, ami nagyon megfogott nagyon sok játékost szerintem, a legnagyobb része még soha nem volt ilyen helyzetben, hogy ilyen tétért kelljen futballozni. Úgyhogy ha nem is szépen, de amit elvállaltunk, azt teljesítettük. Azt hiszem, az a lényeg. A szünetben szükség volt rám, mert egy kicsit langyos volt az egész első félidő, ahogy beleültünk kicsit a körülményekbe, meg abba, hogy valaki majd csak el fogja dönteni ezt a meccset. Én azt gondolom, hogy a második félidőben azért valamivel élesebbek voltunk, de borzasztóan nehéz mérkőzés volt.

Már tudom azt, hogy szerintem egy nem jól összeválogatott keretről van szó, és hogy ezen változtatni kell.

Úgyhogy lépéseket kell tenni ez ügyben, és úgy kell összerakni a keretet, hogy sok nyerő típusú játékos legyen benne. (M4 Sport)

A kispestiek szakvezetője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón később így nyilatkozott:

- Borzasztóan nehéz mérkőzés volt, főleg így, hogy ennyire kihegyeződött az egész, ugye vasárnapi mérkőzés, utolsó mérkőzés, minden eredmény le volt tisztázva, nagyjából már mindenki bent maradt, úgyhogy óriási teher alatt játszottunk, ehhez még hozzájött az, hogy ilyen orkánszerű szél volt, ami nem segítette természetesen a játékot. És hát ez a hatalmas tét is rányomta a bélyegét a mérkőzésre, de bármilyen módon is, a legfontosabb az, hogy azt a feladatot, amiért idejöttünk, azt teljesítettük. A csapat bent maradt az NB I-ben, ami egy borzasztóan nehéz dolog volt, még akkor is, hogyha a Honvéd kerete nevekre nagyon jól is néz ki. Az első félidőben kicsit jobban kedvezett nekünk a szél, megbeszéltük, hogy rengeteg labdát fogunk berúgni a kapu elé, pontrúgásokat harcolunk ki, és próbálunk távolról átlőni. A szünetben már nem mondtam, hogy messziről próbálkozzanak, mert úgy éreztem, hogy a szél nem nagyon segít, de aztán jött egy olyan gól, amit ritkán lát az ember.

Három-négy hete minden nap látom a napfelkeltét. Remélem, hogy most már ezt ki tudom hagyni. Nagyon szép, de jobb lenne egyszer úgy ébredni, hogy már világos van.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás. (NSO)
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz