I. félidő:

Ha nem is egykapuzott, de jelentős mezőnyfölényben futballozott a Honvéd a kezdéstől fogva. Kellett is nyomniuk a kispestieknek, hiszen egy esetleges budafoki győzelemmel megőrizhették volna élvonalbeli tagságukat.

A játék színvonala és a helyzetek száma hagyott kívánnivalót maga után. Egy kisebb lehetőség azért már a 4. percben adódott a vendégek előtt: Hidi balról keményen belőtt labdájába Eppel tette bele a lábát, de kapura nem tudta már irányítani a kísérletét.

A Honvéd középpályása és csapatkapitánya a folytatásban is főszereplő maradt, több kísérlete volt, mint bárkinek a mezőnyben, de igazán közel csak a 16. percben járt a gólhoz: ekkor 11 méterről lőtt, de a jobb sarokba tartó löketét szépen védte Kovács Zoltán. A másik oldalon közben Tujvel lábbal védte Takács jobbról, éles szögből érkezett lövésszerű beadását – ez volt a már Pacsi Bálint irányította házigazda legnagyobb lehetősége.

A játékrészt aztán egy komoly vendéghelyzet zárta, Bőle nagy ziccerben emelt a kapu fölé. A kispesti szurkolók a “k…gyenge” rigmussal küldték az öltözőbe csapatukat.

II. félidő:

Hogy a nem túl kedves üzenet mennyire hatott a vendégekre, nem tudni, mindenesetre a Honvéd nagy elánnal kezdett a fordulást követően. És az akarás gólt is eredményezetett: az 53. percben Mezghrani unta meg a támadók tétovázását és 26 méterről nagy gólt ragasztott a kapu jobb oldalába (0-1).

Pacsi több cserével próbálta felpörgetni már kiesett és láthatóan már annyira motivált csapatát, miközben a vendégek beálltak védekezni a vezető gól megszerzését követően. A kispesti betonvédkezés végül eredménnyel járt, a hazaiak nem igazán tudtak helyzetet kialakítani.

 

Így maradt a 0-1, a Budapest Honvéd ezzel bennmaradt az NB I-ben és eldőlt, hogy a Budafok mellett a DVTK búcsúzik az élvonaltól.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Budafok – Bp. Honvéd 0-1 (Mezghrani 53.)

A meccs közvetítése percről percre itt! 

Budafok: Kovács – Margitics (Huszti, 56.), Jagodics, Oláh. Zeke – Filkor, Micsinai (Csonka, 80.) – Ihrig-Farkas (Kulcsár K., 68.), Kovács, Medgyes (Lőrinczy, 80.) – Takács R. (Skribek, 80.)

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Lovric, Aliji (Uzoma, 86.) – Kamber, Hidi – Gazdag, Nagy D. (Balogh N., 63.) – Bőle (Szendrei, 63.), Eppel (Kesztyűs, 74.)

Horváth Ferenc a bennmaradás után: “A Honvédnak nem jól összeválogatott kerete van” – így látták az edzők