Honvéd: "Hatalmas előrelépés" - izraeli-román játékost igazoltak Pisont volt csapatától

Az első külföldi téli érkező is befutott Kispestre: Nir Bardea személyében középső védő érkezett Pisont István csapatához.
Dudás Gábor 2021. január 21., csütörtök 11:05
Az első külföldi téli érkező is befutott Kispestre: Nir Bardea személyében középső védő érkezett Pisont István csapatához.
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 21., csütörtök 11:05

Még a múlt hét végén, izraeli lapinformációk alapján számoltunk be arról, hogy Nir Bardea, az Ashdod 25 éves középső védője hamarosan a Honvéd játékos lehet. A bekk érkezését csütörtökön be is jelentették a kispestiek. A játékossal 2 éves, hosszabbítási opcióval ellátott megállapodást írt alá a Honvéddal.

- Mindenképpen szerettük volna növelni a védelem közepén bevethető játékosok számát. Nir Bardea személyében pedig egy jó felépítésű középhátvédet sikerült megszerezni, aki az elmúlt két évben csapata meghatározó tagja volt – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője az új igazolásról a honvedfc.hu-nak.

A 25 éves, izraeli-román kettős állampolgárságú belső védő karrierje során eddig az izraeli FC Ashdod csapatát erősítette – ahol egyébként Pisont István is megfordult korábban –, az izraeli első osztályban 84 mérkőzésen lépett pályára, négy gólt és két gólpasszt jegyzett. A 189 centi magas Bardea négy alkalommal szerepelt az izraeli U21-es válogatottban.

- Nagyon örülök, hogy itt lehetek, hatalmas előrelépés a számomra emberileg és szakmailag is, hogy egy olyan nagy múltú klub játékosa lehetek, mint a Honvéd – mondta Nir Bardea a szerződés aláírását követően. – Először járok a klub akadémiáján, de gyönyörű a létesítmény, minden körülmény adott a profi futballhoz és már alig várom, hogy elkezdjem a közös munkát a csapattal. Biztos vagyok benne, hogy remek eredményeket érhetünk majd el együtt - tette hozzá a légiós, aki Bőle Lukács és Nagy Dominik után a kispestiek harmadik téli igazolása.

Olvastad már?
Családon belüli erőszakkal vádolják hazájában a Honvéddal szóba hozott játékost
Az nso.hu szerint a Honvéd szerződtetheti Jesse Gonzálezt. A kapust előbb felfüggesztette a labdarúgó szövetség a vizsgálatok idejére, majd két hónappal később a klubja fel is bontotta a megállapodását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz