Az nso.hu információi szerint a Budapest Honvédnál folytathatja pályafutását az egyszeres amerikai válogatott kapus, Jesse González, aki a Dallas akadémiáján nevelkedett, majd 2015-ben került az MLS-ben játszó első csapathoz, 2020 nyaráig bezárólag pedig összesen 101 alkalommal lépett pályára az észak-amerikai profi bajnokságban.

Tavaly nyáron azonban nem a teljesítményével kapcsolatban került középpontba González, hanem egy zűrös ügy miatt. Júniusban ugyanis a Dallas a labdarúgó szövetséggel együttműködve felfüggesztette a kapus játékjogát,

miután vizsgálatot indított ellene a rendőrség családon belüli erőszak gyanújával, két hónappal később pedig szerződést is bontott a klub a játékossal, így González jelenleg szabadon igazolható.

A Dallasnews.com augusztusban arról is beszámolt, hogy információik szerint González felesége védőparancs iránti kérelmet nyújtott be a Texasban lévő Denton megyei bíróságra a kapus ellen, ám az nem derült ki, hogy ennek helyt adott-e a bíróság. A lap továbbá azt is írta, hogy a felesége a válópert is elindította.

A játékos rendőrségi ügyével kapcsolatban azóta nem jelent meg frissebb információ a külföldi sajtóban, így egyelőre nem tudni, hogy igaznak bizonyultak-e az ellene felhozott vádak, illetve az is kérdéses, hogy a róla megjelent információk befolyásolják-e a Honvéd állítólagos érdeklődését. Fontos hangsúlyozni, hogy Jesse González lehetséges leigazolásáról a Bp. Honvéd eddig semmit nem kommunikált hivatalosan.