Holender: "Rögtön éreztem a bizalmat, átvettem a győztes mentalitást" – ez a célja az új klubjánál

A svájci Lugano magyar válogatott támadója, Holender Filip az első benyomásairól, tapasztalatairól nyilatkozott az egyik helyi lapnak.
Csakfoci Admin 2019. július 18., csütörtök 17:37
A svájci Lugano magyar válogatott támadója, Holender Filip az első benyomásairól, tapasztalatairól nyilatkozott az egyik helyi lapnak.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 18., csütörtök 17:37

Még március végén a csakfoci.hu elsőként számolt be arról, hogy a svájci élvonalbeli FC Lugano hivatalosan is bemutatta az új szerzeményét, Holender Filip személyében, aki kettő plusz egy évre írt alá új klubjához, miután tíz év után távozott a Budapest Honvédtól.

Az előző NB I-es idényben Davide Lanzafaméval társgólkirályi címet szerző korábbi kispesti szélső már két mérkőzésen túl van az új csapatának színeiben: egy héttel ezelőtt az Ingolstadt ellen (1-1) csereként lépett pályára, valamint az Inter ellen (1-2) szintén a kispadról beszállva 23 perc játéklehetőséget kapott Fabio Celestini vezetőedzőtől.

Tíz napja vagyok Luganóban, és kitűnő fogadtatásban volt részem. A klub azt akarta, hogy már tavasszal találkozzunk személyesen. Rögtön éreztem a bizalmat felőlük, ezért döntöttem úgy, hogy ide szerződök. A mottóm: mindent megteszek majd, hogy segítsem a klubot – ismertette az első benyomásait Holender a tio.ch-nak.

Azonnal átvettem a győztes mentalitást, ami ebben a csapatban uralkodik, miután kijutott az európai kupaporondra. Hatalmas intenzitással dolgozik a együttes, és ily módon az eredmények is jönni fognak.

Örülök, hogy itt lehetek, többek között nagyon jókat hallottam a városról is. Az első néhány napban egyedül edzettem, miközben vártam a munkaengedélyemre, majd Asiagóban már a többiekkel együtt tréningeztem. Nagyon gyümölcsöző hét volt, beszéltem az edzőmmel és az új csapattársaimmal is.

Holender újságírói kérdésre elmondta, milyen típusú játékosnak írná le magát.

Szeretek a csatárok mögött játszani, gyors és technikailag képzett vagyok. Emellett képes vagyok sok területet nyitni, ezáltal veszélyesen is tudok játszani. Az elmúlt szezonban első lettem a mesterlövészek között, és remélem, hogy meg tudom tartani ezt a formámat Luganóban is.

A magyar válogatott játékosnak nem tűnik nehéznek a beilleszkedése: két honfitársa is van Kecskés Ákos és Vécsei Bálint személyében.

Örülök, hogy két honfitársam is van, akikkel már korábban is együtt játszottam. Vécseivel a magyar U17-es válogatottban, míg Kecskéssel az U21-eseknél. Más balkáni labdarúgókkal is tudok beszélni, főként angolul, így minden egyszerűbbé válik számomra – fogalmazott a 24 éves futballista.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
Tovább az összes átigazoláshoz