Hemingway: A Honvéd nem követi el azt a hibát, hogy bevásárol az európai kupákra

A listavezető szereplése, a Honvéd "titka", a szurkolók és a riválisok piaci bakijai is szóba kerültek.
Dudás Gábor 2017. február 28., kedd 19:15
A listavezető szereplése, a Honvéd "titka", a szurkolók és a riválisok piaci bakijai is szóba kerültek.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 28., kedd 19:15

A Ferencváros ellen a Magyar Kupában, a Videoton ellen pedig a bajnokságban vár "sorsdöntő" meccs az M1 "Ma este" című keddi műsorában elhangzott felvetés. Az NB I listavezetőjének tulajdonosa, George F. Hemingway így reagált.

- Ugyanúgy készülünk, ahogy szoktunk, valóban nehéz mérkőzések lesznek, de ugyanúgy készülünk a Gyirmót ellen, mint a Ferencváros ellen. Keményen dolgoznak a fiúk, remélem, szerdán és szombaton is nyerünk. Ha nem, akkor is ugyanúgy nekimegyünk a jövő hétnek, meggyőződésünk, hogy nekünk helyünk van az európai kupaporondon. Ebbe az irányba megyünk. Nem gondolunk előre, csak a következő mérkőzésre, mindent annak rendelünk alá. A kiesés elkerülése mindig a cél, ez sikerült, és ha Isten és a játékosaink is úgy akarják, bajnokok leszünk, ha nem, egy jó helyezést fogunk elérni, és úgy indulunk a nemzetközi porondon.

Honvéd-Fradi: Ennyi pénzt fizet a kispestiek bravúrja és az FTC továbbjutása - kattints!

A kispestiek idénybeli sikere "titkának" néhány elemére és céljaira is fény derült.

- Az egyensúly, az, hogy vannak fiatal játékosaink, akik jönnek fel az akadémiáról, nagy a konkurencia, és konzisztensen vezetjük a klubot, Gács Pál ügyvezető és Marco Rossi vezetőedző is felelős azért, ahol tartunk. Ez egy tudatos építkezés. Minden évben azt hiszem – optimista vagyok –, hogy az lesz az az év, amikor nagyon jól szerepelünk, volt ilyen év is már. Ez most egy jó év, de szerintem a következő év még jobb lesz.

Azzal lennék elégedett, ha fél év múlva arról beszélgetnénk, hogy voltunk Moldovában, Kazahsztánban, a világ végén és maga megkérdezi a csoportmeccsünk előtt, hogy "Tényleg tudnak játszani a Real Madriddal?", a válasz pedig az, hogy "Persze!" – nyilatkozta Hemingway.

A kispestiek esetleges európai kvalifikációja azonban nagy átalakítással biztosan nem járna a játékoskeretben, tanultak ugyanis a korábbi, más, meg nem nevezett csapatoknál történtekből.

- Mi azzal a csapattal szeretnénk a nemzetközi porondon is szerepelni, amelyikkel végigvittük a szezont. Ha 1-2 játékos eligazol tőlünk a nyáron, akkor azok helyére hozunk új futballistákat az akadémiáról vagy máshonnan.

De nem látom azt, hogy az jó dolog lenne, ha az ember az idény után össze-vissza keveri a csapatot, összeszed pár játékost a nemzetközi kupára, aztán 2-3 kör után kiesik és egész évben fizeti a butaságának a termékét, bevásárol olyan játékosokat, akik nem vitték be a csoportkörbe.

 

Hemingway röviden beszélt a szurkolókról, a Bozsik-stadion nézőszámairól is.

- A Honvédnak van a legjobb ultra-szekciója Magyarországon, ez nem kérdés. Szeretnénk persze, ha még többen lennének, még 500-1000 ember. De szintén szeretnénk fejleszteni a családi szektort, ahol a mamák jönnek a gyerekekkel, idősek és iskolások. Nézőszámban még nem vagyunk ott, ahol lennünk kellene. A szurkoló nem buta, nem várja el, hogy minden meccset megnyerjünk, de azt igen, hogy meghaljunk a pályán a sikerért.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz