Gyász: Elveszítette élete legnagyobb csatáját a Honvéd koronavírusos edzője

Gyászol a Honvéd-család: 54 éves korában elhunyt Isa Gábor, a Magyar Futball Akadémia edzője - olvasható a kispesti klub hétfői közleményében.
Csakfoci Admin 2021. március 29., hétfő 16:16
Gyászol a Honvéd-család: 54 éves korában elhunyt Isa Gábor, a Magyar Futball Akadémia edzője - olvasható a kispesti klub hétfői közleményében.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. március 29., hétfő 16:16

Alig nyolc nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy koronavírus-fertőzés miatt az egyik fővárosi kórházba került Isa Gábor, a Budapest Honvéd-MFA U15-ös csapatának vezetőedzője. Csapata nélküle kiütéses, 6-2-es győzelmet aratott a Kecskemét felett, a sikert követően a Facebookon egy poszttal kívántak jobbulást az edzőnek, és üzentek neki: várják vissza a mesterüket.

Állapotáról a kispesti szakember egykori csapattársa, Csapó Gyula a csakfoci.hu megkeresésére többek között azt is elmondta: a tréner oxigént kapott, majd lélegeztetőgépre került, szteroidos-kezeléseket kapott, amire a szervezete jól reagált és úgy tűnt, javulhat az állapota.

Hétfő délután már Honvéd hivatalos oldala szomorú hírről számolt be: Isa Gábor élete legnagyobb meccsét elveszítette, az orvosok küzdelme ellenére örök nyugalomra lelt.

Isa Gábor Kispesten kezdett el futballozni, a Honvéd után pedig az Építők és BKV Előre csapataiban játszott. Utóbbi együtteseknél indult az edzői karrierje, majd 2004 és 2008 között a Honvéd utánpótlás-csapatainál dolgozott. A következő öt évben a Vasas Kubala Akadémia utánpótlásedzője volt, aztán visszatért Kispestre, s a mostani volt a nyolcadik szezonja az U15-ös csapat szakmai vezetőjeként.

Az UEFA A-licences végzettséggel rendelkező Isa Gábor négy bajnoki címet szerzett a piros-feketékkel, a 2014–2015-ös idényben veretlenül lett első, és a Nike Kupa döntőjébe is bekerült a többek között Szendrei Norberttel, Schön Szabolccsal és Szerető Krisztoferrel felálló Honvéddal.

A bajnoki aranyérmek megszerzése mellett több nemzetközi tornán is sikereket ért el a kispesti korosztályos csapatokkal, és volt az év edzője is a Magyar Futball Akadémián.

Isa Gábort a Budapest Honvéd saját halottjának tekinti, temetéséről később adnak tájékoztatást - olvasható a kispesti klub megemlékezése.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz