Szomorú, egyben szűkszavú bejegyzést tett közzé a Facebookon a Budapest Honvéd-MFA U15-ös korosztályának hivatalos oldala. Legyőzték a kecskemétiek utánpótlás-csapatát, örömük mégsem lehetett igazán felhőtlen: a kispesti szakember, Isa Gábor kórházban van, ahol a legnehezebb meccsét vívja.

Az 54 éves szakembert koronavírus-fertőzéssel ápolják az egyik fővárosi kórházban. Állapotáról a családja nem kívánt nyilatkozni. Helyettük a tréner korábbi csapattársa, Csapó Gyula a következőkről számolt be a csakfoci.hu megkeresésére.

– A Honvédnél rendkívül odafigyelnek a tesztelésekre, hetente többször vesznek mintát. Gábor az utóbbi időben már nem tartott edzéseket. A múlt héten rosszul érezte magát, majd szombaton bekerült az egyik fővárosi kórházba. Vasárnap már oxigént kapott, hétfőn pedig rákötötték a lélegeztetőgépre – kezdte a csakfoci.hu érdeklődésére Csapó Gyula.Szteroid-kezeléseket kap, ami van akire hat, és van olyan, akire sajnos nem. Szerencsére akad egy-két jó hír is ebben a nehéz időszakban. Gábor szervezete jól reagál a kezelésekre, így most kicsit jobb az állapota, mint egy hete. Több ezer szurkoló, tanítvány és barát szorít érte.

Csapó úgy gondolja, általában az ilyen esetekben egy beteg családja kiszolgáltatott helyzetben van.

– Azt nem tudom, milyen pontos információkat kap Gábor családja. Sajnos általában az a baj ilyenkor, ha valaki koronavírusos, borzasztó kevés információt kapnak a családtagok. Naponta egyszer lehet hívni a kezelőorvost a megadott időpontban. Ha ne adj Isten van 10-15 beteg, mindenkire egy, maximum másfél perce jut, elhadarja, mi történt az adott illetővel: az állapotjavulásról és az oxigén-támogatottságról szoktak tájékoztatást adni. Ilyenkor a család teljesen vakon hallgatja az orvosi kifejezéseket, ezeknek a 80-90 százalékát nem érti. Próbálják lefordítani a latint, de az átlag honpolgár nem nagyon tud erről sok mindent – fogalmazott a korábbi játékostárs, aki hat évig játszott együtt Isával a Honvéd utánpótlás csapataiban.

A csakfoci.hu szerkesztősége ezúton is mielőbbi jobbulást és gyógyulást kíván Isa Gábornak!

LENKÓ PATRIK