„Fantasztikus a Honvéd” - Pisont elmondta, ki a legnagyobb király

Pisont István elárulta, hogy kik a jelenlegi Honvéd legtehetségesebb játékosai és miért ilyen jó a csapat Marco Rossi kezei alatt.
Budai László 2017. április 4., kedd 9:25
Pisont István elárulta, hogy kik a jelenlegi Honvéd legtehetségesebb játékosai és miért ilyen jó a csapat Marco Rossi kezei alatt.
Szerző: Budai László 2017. április 4., kedd 9:25

Ki most a legnagyobb király Kispesten? – hangzott a kérdés a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Pisont Istvánhoz.

- Mindig keresem az egyéniségeket, Gazdag Dani és Koszta Márk például nagyon jó úton jár. Nekem is sok idő kellett, hogy eljussak egy magas szintre. Bennük megvan a potenciál. Nyáron nagyobb klubok is bejelentkeztek értük, de most a Honvéd a nagyobb klub.

Az egykori kiváló középpályás beszélt a jelenlegi Honvédról.

- Marco Rossi jól összerakta a csapatot, szisztematikusan felépítette, amiben benne van a fiatalok beintegrálása, nagyon jó egyensúlyba rakja őket a rutinosabb labdarúgókkal. A Lanzafame, Eppel támadósor rendkívül hatékony, mögöttük melós játékosokkal, a mélységben egy szervező, Hidi Patrik személyében, hátul pedig masszív védelem. Nagyon jól néz ki a Honvéd, a Fradi ellen az első félidőben fantasztikus volt.

 

Pisont beszélt arról is, hogy mi a feladata a Honvéd utánpótlásában.

- A középpályásokkal és a támadókkal foglalkozom délelőttönként. Kimondottan a munka technikai részét gyakoroljuk. A kreatív játékosnak nem kell küszködnie azzal, hogy veszi át a labdát, de a magyar fiatalok többségénél nagy hiányosságok vannak. Pályagondok, technikai gondok is nehezítik a dolgukat. Nemzetközi szinten az volt a trend, hogy a magyar játékost le kell támadni, mert nem képzett. Iszonyatosan jók a külföldiek egy az egyben, robbanékonyságban, nekünk ezen a területen óriásit  kell fejlődni, amihez rengeteg munka szükséges.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz