A Honvéd hazatérő bajnoka: "Szerettem volna még Amerikában játszani, de az élet másként hozta"

A Sporting Kansas Cityből hazatérő kispesti bajnokcsapat védője, Baráth Botond elmondta, a folyamatosan növekvő bizonytalanság miatt döntött a váltás mellett. Hozzátette, szeretett volna még maradni Amerikában, de az élet másként hozta. Szavaival élve vezérként tér vissza a Honvédhoz, ahol bajnoki címig és kupagyőzelemig menetelne az EL-szereplés mellett.
Csakfoci Admin 2020. július 14., kedd 8:59
A Sporting Kansas Cityből hazatérő kispesti bajnokcsapat védője, Baráth Botond elmondta, a folyamatosan növekvő bizonytalanság miatt döntött a váltás mellett. Hozzátette, szeretett volna még maradni Amerikában, de az élet másként hozta. Szavaival élve vezérként tér vissza a Honvédhoz, ahol bajnoki címig és kupagyőzelemig menetelne az EL-szereplés mellett.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. július 14., kedd 8:59

Az észak-amerikai profiligában szereplő (MLS) Sporting Kansas City szombat késő esti híre után hétfőn a Honvéd is hivatalosan bejelentette, másfél év után visszatér a kispestiekhez Baráth Botond. A 2016/2017-es idényben Marco Rossi által irányított kispesti bajnokcsapat hátvédje az orlandói reptéren várakozva nyilatkozott a klubhonlapnak.

- Éppen utazom vissza Kansasbe, összepakolni, elintézni a papírokat, aztán majd repülök haza. Még nem tudom pontosan, mikor érkezem, várhatóan a hét vége felé, és akkor majd kiderül, hogy a koronavírus kapcsán milyen szabályok mentén léphetek be az országba - kezdte a honvedfc.hu-nak Baráth Botond, akivel a Budapest Honvéd 1+1 éves szerződést kötött. - A múlt hét elején volt egy beszélgetésem Urbányi Istvánnal, a Honvéd sportigazgatójával, kérdezte, hogy mi a helyzet velem, és mondtam, hogy jól vagyok, viszont kevés játéklehetőséghez jutok. Elmondta, hogy a Honvéd új edzője, Bódog Tamás nagyon szeretne a csapatban látni, nekem is fontos, hogy rendszeresen futballozzak, és végül a két klub is meg tudott egyezni az ügyemben. Urbányi István és az edzőnk, Peter Vermes jó viszonyt ápol egymással, így hamar pont került az i-re. Nehéz fél éven vagyok túl, örülök, hogy megkeresett a Honvéd, és visszatérhetek Kispestre!

Baráth a február végén rajtoló szezon első két meccsén nem volt tagja a Sporting keződcsapatának, majd a koronavírus miatt félbeszakadt a bajnokság

- Minden a levegőben lóg, folyamatosan változik a helyzet. Az országban sajnos folyamatosan növekszik a fertőzöttek száma, nem tudunk biztosat a bajnokság további részéről. Ezért is örültem a Honvéd megkeresésének,

fontos meccsek várnak a klubra a bajnokságban és az Európa-ligában, ráadásul a válogatott Eb-selejtezőt játszik az ősszel, én pedig szeretnék ott lenni a csapatban, jól teljesíteni, és mivel sikeres akarok lenni, meg kellett tennem ezt a lépést!

Ami a döntést illeti, nehéz is volt, meg nem is. A karrierem szempontjából nehéz, mert szerettem volna még Amerikában játszani, kitölteni a szerződésem, az élet azonban másként hozta. Hív a haza, éreztem, és szeretném, hogy a lehető legtöbbet adjam a Honvédnak, húzzam magammal a társakat és együtt legyünk sikeresek! - tette hozzá.

Bár most Orlandóban, izolált körülmények között újra rendeznek meccseket, de a Dallast, valamint a Nashville-t már kizárták a tornáról, miután 10, illetve 9 játékosuk produkált pozitív eredményt a koronavírustesztre, és nem lehet tudni, hogy miként lehet majd lejátszani a torna meccseit, továbbá, hogy mi lesz majd utána a szezonnal.

Kérdésre válaszolva elmondta, a pozitív gondolkodást hozza magával az Egyesült Államokból, illetve azt, hogy mindenki teljes erőből küzd, „mennek, mint a gép”, ahogyan ő fogalmazott.

- Igen, mondhatjuk, hogy vezérként térek vissza, remélem, mindenki elfogad majd, és ha így lesz, akkor egymás kezét fogva, együtt menetelhetünk akár a bajnoki aranyig, a kupagyőzelemig, vagy éppen a lehető legtovább az Európa-ligában. Fizikailag jó állapotban vagyok, január óta folyamatosan tart a felkészülés, az elmúlt hét hónapban már hármat csináltam végig, most jön a negyedik, lassan jó lenne már meccset is játszani (nevet). Beszéltem a korábbi kispesti csapattársakkal, barátokkal, örülnek ők is a visszatérésnek, és várják már, hogy újra együtt játszhassunk. Ahogyan én is - jelentette ki Baráth, akinek más ajánlatai is voltak, de végül a Honvédot választotta.

Olvastad már?
Amerikából tért vissza a Honvédba a magyar válogatott játékos - hivatalos
A korábban megjelenteknek megfelelően újra a Budapest Honvéd labdarúgója lesz a magyar válogatott védő, Baráth Botond, aki Amerikából tér vissza az NB I-be.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kapust igazoltak
A borsodiakhoz igazolt a 21 éves kapus, Winter Dániel, aki az előző két évet Siófokon töltötte. A hálóőr korábban az MTK-nál, Békéscsabán és Kiskőrösön is megfordult.
Légiósok
Tamás Márk
Görögországban azt írják, hogy Tamás Márk is kiszemelt a védelem megerősítésére az Aszterasznál, ahová nagy eséllyel Ádám Martin igazol. Sajtóhírek szerint Tamás a Levadiakosznál is felmerült.
Nyíregyháza
Védő a Puskástól
Újabb egy évre kölcsönvette a Nyíregyháza a Puskás Akadémia védőjét, Farkas Bendegúzt. A 19 éves játékos az előző idényt is kölcsönben töltötte a Szparinál, akkor 31 meccsen 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.
Tovább az összes átigazoláshoz