A Kispesten nevelkedett Baráth Botond tavaly télen, 11 év után váltott klubot, és lett az amerikai Sporting Kansas City játékosa, ahol az elmúlt szűk másfél évben 21 bajnokin kapott szerepet az észak-amerikai profi ligában (MLS), illetve pályára lépett az Észak- és Közép-Amerikai csapatok részére kiírt Bajnokok Ligájában is.

Az amerikai bajnokság (MLS) mostani szezonja február végén rajtolt, a koronavírus miatt azonban a csapatok csak néhány meccset játszhattak, majd félbeszakadt a sorozat, s egyelőre bizonytalan a folytatás. A szezonbeli két bajnokin Baráth nem kapott lehetőséget, ezért a Honvéd és a Kansas tárgyalt a válogatott védő ügyében – szem előtt tartva azt, hogy a 28 esztendős futballista rendszeres játéklehetőséghez jusson –, és meg is egyeztek a felek, így Baráth újra a Honvéd játékosa lett.

Botondot nem nagyon kell bemutatni senkinek, hiszen a bajnokcsapat oszlopos tagja volt. Nagyon örülünk, hogy hazatér hozzánk, személyében válogatott védővel sikerült tovább erősíteni a keretünket – mondta Kun Gábor, a Honvéd ügyvezető igazgatója a honvedfc.hu-nak.

A 11-szeres válogatott védő eddig 159 bajnokin lépett pályára kispesti színekben, tagja volt a 2017-es bajnokcsapatnak, illetve a 2019-ben kupadöntőbe jutó gárdában is alapembernek számított.

A múlt hét elején volt egy beszélgetésem Urbányi Istvánnal, a Honvéd sportigazgatójával, kérdezte, hogy mi a helyzet velem, és mondtam, hogy jól vagyok, viszont kevés játéklehetőséghez jutok – kezdte Baráth. – Elmondta, hogy a Honvéd új edzője, Bódog Tamás nagyon szeretne a csapatban látni, nekem is fontos, hogy rendszeresen futballozzak, és végül a két klub is meg tudott egyezni az ügyemben. Urbányi István és az edzőnk, Peter Vermes jó viszonyt ápol egymással, így hamar pont került az i-re. Nehéz fél éven vagyok túl, örülök, hogy megkeresett a Honvéd, és visszatérhetek Kispestre! – tette hozzá a bekk.

Magyar kapus érkezhet a Lokihoz, Szlovákiába igazolt a ZTE távozó csatára – hazai átigazolási hírek