NB II: Otthon botlott a Vasas - a Haladás közel volt a nagy bravúrhoz

A Vasas hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Haladással a Merkantil Bank Liga ötödik fordulójának nyitómérkőzésén.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 23., vasárnap 16:56
A Vasas hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Haladással a Merkantil Bank Liga ötödik fordulójának nyitómérkőzésén.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 23., vasárnap 16:56

Az NB II 5. fordulójának nyitómérkőzésén a Vasas a forduló előtt a nála csak egy ponttal kevesebbet gyűjtő Haladást fogadta az Illovszky Stadionban a vasárnap kora délután.

Az előző élvonalbeli idény utolsó fordulójában bemutatkozó Káprály Mihály sípszava után két percet kellett várni az első helyzetre. Bosnjak indult meg a bal szélen, beívelése után Tóth Dávid érkezett a hosszú oldalon, hét méterről eleresztett lövését Tóth Bence blokkolta. Alig két perccel később Kiss szöglete után Mocsi fejelt fölé. Sokáig mezőnyjáték folyt a pályán, majd 20. percben megszerezte a vezetést a Haladás. Kiss szöglete után a röviden érkező Mocsi a rosszul helyezkedő Tóthot megelőzve hét méterről a kapu bal oldalába csúsztatott. Tegyük gyorsan hozzá, a vasiak nem érdemtelenül szereztek vezetést. Kezdettől fogva aktívan játszottak, több góllal is vezethettek volna a védelemben és a támadójátékban hibázó Vasas ellen.

A félidő lefújása előtt záporoztak a Haladás-lehetőségek. Előbb Medgyes 15 méteres bombája alig ment el fél méterrel a hazaiak kapuja mellett, majd Szalay éles szögből leadott lövését Jova ütötte szögletre. A 44. percben Hinora indítása után Birtalan esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja néma maradt - jogosan. A másik oldalon Szalay egy az egyben vezette a labdát, visszatette lövésre Medgyesnek, próbálkozását Tóth blokkolta.

Fordulás után sokáig helyzetet nem láthattunk. A Vasas rohamozott az egyenlítés érdekében, a szombathelyiek állták a sarat. Ennek ellenére az 57. percben a vendégek szerezték az újabb gólt. Ismét egy veszélyes szöglet után a Vasas-védők rossz helyre fejelték ki a labdát, ami Csilus elé került és egy igazítás után, 16 méterről tüzelt is. Noha a lövése megpattant Silye lábán, mégis utat talált Jova kapujába, aki már hárítani nem tudott.

A hajrára fordulva Balajti centerezése megpattant Mocsin, a labda Birtalan elé került és nem sokkal lőtt mellé. A 71. percben feltehette volna a pontot az i-re Szekér, azonban három méterről a kapu mellé passzolt. Egy perccel később Birtalan indította Szatmárit, aki Radónak passzolt, egy csel után 15 méterről lőtt, azonban a keresztlécet találta el.

Csakhogy az utolsó tíz percben két egyéni hibából egyenlített a Vasas. A 81. percben Szatmári lövése Verpeczet találta el, a kipattanó az érkező Silye elé került, aki négy méterről a vendégek hálójába talált be. Négy perccel később Hinora 25 méteres lövése Verpecz megpróbálta megfogni a labdát, ám kezei között kicsúszott, és a hálóba vágódott. A 87. percben Balajti lövését Verpecz tolta ki a jobb sarokba tartó labdát, így 2-2-vel ért véget a találkozó.

Összefoglaló

Merkantil Bank Liga, 5. forduló

Vasas-Haladás 2-2 (Silye 81., Hinora 85., ill. Mocsi 20., Csilus 57.)

Vasas: Jova - Hinora, Litauszki, Tóth B. (Csató 60.), Silye - Hidi M - Szatmári, Pekár (Kleisz - a szünetben) - Balajti, Birtalan (Vernes 73.), Radó

Haladás: Verpecz - Tóth D., Holdampf, Devecseri (Németh 75.) - Szalay (Szekér 57.), Schimmer (Kelemen - a szünetben), Devecseri - Csilus, Predrag, Mocsi, Kiss B.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz