Kísérti a múltja: Arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett a Haladás játékosa

A Haladás támadója súlyosan megsérült az Újpest elleni bajnokin. Mészáros Karol arccsonttörést és enyhe agyrázkódást szenvedett.
Csakfoci Admin 2018. május 21., hétfő 12:50
A Haladás támadója súlyosan megsérült az Újpest elleni bajnokin. Mészáros Karol arccsonttörést és enyhe agyrázkódást szenvedett.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. május 21., hétfő 12:50

A mögöttünk hagyott fordulóban az 1-1-re végződő Haladás-Újpest bajnoki 8. percében Schimmer Szabolcs, és Mészáros Karol egyszerre ugrott fejelni egy labdáért, a két játékos csúnyán összefejelt, s utóbbi járt rosszabbul. A 24 éves támadó arccsonttörést és enyhe agyrázkódást szenvedett. A történtek után először nyilatkozott a csatár az állapotát illetően.

Ami az ütközést illeti, egy szöglet után felpattanó labdára együtt ugrottunk fel Schimmer Szabolccsal, kifelé akartam fejelni, amikor a levegőben összeütköztünk. Utána pár másodpercre elveszítettem az eszméletem. Arra még emlékszem, amikor felugrottunk, majd legközelebb arra, hogy a gyepen fekszem és az orvos fölém hajol. Sajnos nem tudtam folytatni a játékot, fájt az arcom, és bevallom megijedtem, mert az eset után fél óráig nem láttam a bal szememmel és nem is nagyon hallottam. Később szerencsére rendbe jöttem – kezdte a klubhonlapnak Mészáros Karol. – Mentővel a szombathelyi kórházba szállítottak, megvizsgáltak és megállapították: az arcom bal oldalán eltört az arccsontom és enyhe agyrázkódást szenvedtem. Éjszakára bent akartak tartani, de saját felelősségemre távoztam – persze ha később gond lett volna, egyből visszamegyek. Kedden megyek kontrollra, akkor dől el, meg kell-e műteni az arcom vagy – úgymond – magától meggyógyul. A vizsgálatnál annyira bedagadt már az arcom, hogy nem tudták eldönteni, melyik a szerencsésebb. Egyelőre pihennem kell, nem edzhetek.


Fotó: www.haladas.hu

Mészáros azt is elárulta, mennyit kell kihagynia.

Az biztos, hogy szombaton a Vasas ellen nem játszhatok, de remélem, az utolsó fordulóban a Mezőkövesd ellen igen. Amikor kijöttem a kórházból, még visszamentem a pályára, ahol egyeztettem a mesterrel. Abban maradtunk, ha szombaton a Szusza Ferenc-stadionban még nem biztosítjuk be a bentmaradást, a Mezőkövesd ellen, ha a keddi orvosi vizsgálat is kedvező lesz, játszom. Ha nyerünk szombaton és ilyen értelemben nem lesz tétje a meccsnek, akkor viszont valószínűleg nem kockáztatok.

A fiatal csatárt kísérti a múltja, hiszen március elején hasonló sérülést szenvedett: a kapujából kirepülő Vasas kapusával, Lubos Kamenárra ütközött, az eset után a földön maradt, és ápolni kellett. Az akkori diagnózis szerint az ütközésnél néhány másodpercre eszméletét veszítette, ráadásul eltört az orrcsontja.

Olvastad már?
Vignjevic lecserélte a cseréjét: "Amit a pályán mutatott..." - az Újpest alapemberét veszítette el a kupadöntőre
Fontos játékos dőlt ki el az Újpest csapatából a szerdai kupadöntő előtt, de egy szokatlan jelenetről is megkérdezte a csakfoci.hu Nebojsa Vignjevicet. Csapattársa okozott sérülést a Haladás játékosának.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz