Duplán bűnhődhet az 5 meccsre eltiltott ETO-vezér: “Semmi extra nem történt, de ez nem focipályára való”

Nem csak kirívónak mondható, öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott Völgyi Dániel, az ETO FC Győr játékosa, hanem klubja is keményen megbünteti, a csakfoci.hu információi szerint a rutinos játékos egyelőre az első csapat keretéből is kikerült.
Dudás Gábor 2018. augusztus 31., péntek 17:07
Nem csak kirívónak mondható, öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott Völgyi Dániel, az ETO FC Győr játékosa, hanem klubja is keményen megbünteti, a csakfoci.hu információi szerint a rutinos játékos egyelőre az első csapat keretéből is kikerült.
Szerző: Dudás Gábor 2018. augusztus 31., péntek 17:07

"Völgyi Dániel (ETO) a játékvezetők személyére sértő kifejezést használt, majd a piros lap felmutatása után, az öltözőbe vonuláskor sértő mozdulatot tett" - ezért kapott 5 mérkőzésre szóló eltiltást a győriek korábbi magyar bajnok játékosa, aki így egészen októberig hiányozhat majd a csapatából.

Hogy pontosan mi történt a játékvezető és Völgyi Dániel között a Siófok elleni NB II-es bajnoki 44. percében, arról Soós Imre, az ETO FC Győr sportigazgatója beszélt a csakfoci.hu-nak.

Semmi extra nem történt, volt egy vitatott szituáció, amelynél a játékos úgy érezte, hogy neki van igaza, véleményezte is, nyilván olyan szavakkal és olyan tettel, ami nem futballpályára való. Ezért a játékvezetőtől (Németh Ádámtól - a szerk.) kapott egy piros lapot. Azt szerintem rosszul fogalmazták meg az MLSZ-nél, hogy a levonuláskor is történt valami, egy ítéletre fogalmazott meg véleményt a játékos, és ezt a bíró meghallotta, ezért állította ki. Utána, a levonuláskor már semmit nem történt.

Most nyilván próbáljuk kihasználni a jogi lehetőségeket, amik felmerülhetnek, de nem hiszem, hogy sokat tudunk majd változtatni a döntésen - mondta az esetleges fellebbezésről a sportigazgató.

A kiállítás pillanatai:

Honlapunk információi szerint Völgyi nem csak az eltiltással bűnhődik tettéért, de az első keretből is száműzte egyelőre Mészöly Géza vezetőedző.

Soós Imre ezt hivatalosan nem kívánta megerősíteni, szerinte korai még büntetésről, illetve annak mértékéről beszélni.

- Az, hogy a játékos kikerüljön a keretből, a vezetőedző kompetenciája, de egyelőre nem született olyan döntés, ami Völgyi itteni pályafutását érintheti. A klubvezetés sem hozott még döntést a szankcióról, kicsit korai még ezzel kapcsolatban bármit is mondani. Nyilván lesz büntetés, a mértéke a kérdés, bármi előfordulhat.

Ami a jelenleg 8. helyezett ETO eddigi NB II-es szereplését illeti, a sportigazgató szerint az új igazolásokkal - amelyekből lehet még a hajrában -, illetve beépülésükkel javulhat a helyzet. És az ETO-nál reális célként tekintenek a feljutásra.

- Nem erre számítottunk, azért is próbáltunk meg eddig is olyan játékosokat hozni, akik első osztályú múlttal, rutinnal rendelkeznek. De még idő kell ahhoz, hogy a keret összeálljon. Ma éjfélig tart az átigazolási időszak és lehetnek még változások a keretben, holnap már azért nehezebb lesz igazolni. Egy két évre szóló koncepció alapján dolgozunk, komoly konszolidáció után. Szeretnénk visszavezetni az ETO-t az első osztályba, ennek most lehet is realitása, de ennek az álomnak a megvalósulásához sok munkára lesz szükség - tette hozzá Soós.

DUDÁS GÁBOR

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz