Megerősítve: Közel 2 méteres válogatott játékost igazolt a Diósgyőr

Megerősítést nyert a csakfoci.hu elsőként közölt információja: Goran Milovic személyében korábbi horvát válogatott, 195 centiméter magas belső védőt igazolt a Diósgyőr.
Csakfoci Admin 2021. január 8., péntek 21:02
Megerősítést nyert a csakfoci.hu elsőként közölt információja: Goran Milovic személyében korábbi horvát válogatott, 195 centiméter magas belső védőt igazolt a Diósgyőr.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. január 8., péntek 21:02

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött az NB I-ben a kiesést jelentő, 12 helyen telelő Diósgyőr. A borsodiak szerdán bejelentették az új tulajdonost, másnap Geri Gergely menesztését követően máris kinevezték a horvát Zoran Zekicet vezetőedzőnek.

Marko Malenica, Artur Pikk és Diego Živulić után pénteken - értesüléseinknek megfelelően - a horvát Goran Milovicot is szerződtették. A 31 éves, 1-szeres horvát válogatott védő közel két méter magas (195 centiméter) és a hátsó alakzat közepén bevethető, legutóbb pedig a szlovén Olimpija Ljubljana játékosa volt.

- Goran Milović kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, amit fejjátékában és harcos védőmunkájában hasznosít. Személyében igazi vezéregyéniséget igazoltunk, és az ilyen típusú labdarúgókra nagy szükség van most a DVTK öltözőjében. Az várjuk tőle, a Hajduk Split egykori kapitányától, hogy harcosságát, győzni akarását ragassza át a többiekre is - mondta a klubhonlapnak a legújabb igazolásról Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

- Boldog vagyok, hogy a DVTK játékosa lettem. Jelenleg minden új nekem, de a DVTK Stadion és a DVTK Medical Center elsőre is lenyűgöző. Nagyon nehéz feladat előtt állunk, mégis örömmel vágok bele a bentmaradásért vívott harcba, mert meggyőző a klub által felvázolt jövőkép. Eszéken hat hónapon keresztül már dolgoztam együtt Zoran Zekić vezetőedzővel, akkor nagyon jól működött a munkakapcsolatunk, bízom benne, ezúttal is hasonlóan jó eredményeket érünk el közösen - fogalmazott Milovic akit a téli szünetben az Olimpija Ljubljana is meg szerette volna tartani, miközben horvát élcsapattól is érdeklődtek iránta, azonban a DVTK ajánlatát fogadta el.

Milovic Splitben született, és a helyi Radnički utánpótlásában lett labdarúgó. Télen a Hajduk Splithez szerződött, ahol  2013-ban horvát kupát nyert, és az Európa Liga selejtezőjében is rendszeres résztvevőnek számított, 2015-ben pedig meghívót kapott a nemzeti csapatba, ahol Oroszország ellen mutatkozott be. Ezután Csungkingban játszott másfél évig. Európába visszatérve előbb kölcsönben az NK Osijek, majd a belga KV Oostende labdarúgója volt. Ősszel Szlovéniában szerepelt, ahol 8 mérkőzést játszott.

Olvastad már?
Diósgyőr: Horvát válogatott játékos is a kiszemeltek között
A csakfoci.hu információi szerint Mario Maloca neve is szerepel a DVTK erősítési terveiben, de kérdéses, hogy továbbra is ilyen aktív marad-e az átigazolási piacon a klub.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz