Geri Gergelyt december 8-án nevezték ki a Diósgyőr vezetőedzőjének, január 7-én pedig már le is váltották.

– Tegnap új tulajdonosa lett a DVTK-nak, amely változásokkal jár a labdarúgó csapatnál – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója a dvtk.eu-nak. – Geri Gergely személyében egy rendkívül felkészült szakembert és egy végtelenül szimpatikus embert ismerhettünk meg, csak a legjobbakat tudom neki kívánni a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk még róla hallani és az útjaink fogják még egymást keresztezni. Az új vezetőedző személyéről hamarosan tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.

Ezt meg is tette nem sokkal később a DVTK: a 2018-as világbajnoki ezüstérem által fémjelzett horvát futballkultúra új edzői generációjának tagja,

Zoran Zekić lett a DVTK vezetőedzője. A 46 éves szakember eddigi pályafutása során a nemzetközi porondra vezette az eszéki csapatot, ahol többek között a PSV Eindhovent is búcsúztatták.

– Egy kiváló eredményekkel és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező edzőt igazoltunk a DVTK vezetőedzői posztjára – nyilatkozta Benczés. – Korábban több nehéz feladatot is sikerrel oldott meg, és hiszek benne, hogy közösen sikerrel vesszük az elmúlt évtized legnagyobb kihívását.

– Dolgozni jöttem Diósgyőrbe, ahol egy hatalmas kihívás vár rám, de hiszek magamban, a stábban, a játékosokban és mindenki másban a klubban – mondta Zoran Zekić. – Most nincs sok idő beszélni, mert rengeteg munka vár ránk, meg kell értetni a labdarúgókkal, hogy mit várok tőlük a pályán és a pályán kívül. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz a helyzet, de pozitív személyiségként hiszek abban a munkában, amit a rohamosan közelgő bajnoki rajt előtt elvégzünk.

Zoran Zekić a DVTK új vezetőedzője