Majdnem totális átalakulás jön Diósgyőrben: Vukmir maradhat, de új főnököt kap

A csakfoci.hu információi szerint a következő NB II-es idényt is Dragan Vukmir irányításával kezdi meg a feljutásról lemaradó DVTK, mint ahogy az is eldőlt, hogy ki veszi át az áprilisban lemondott sportigazgató, Benczés Miklós helyét. A játékoskeretben közben hatalmas átalakítás várható.
Dudás Gábor 2022. május 18., szerda 8:30
A csakfoci.hu információi szerint a következő NB II-es idényt is Dragan Vukmir irányításával kezdi meg a feljutásról lemaradó DVTK, mint ahogy az is eldőlt, hogy ki veszi át az áprilisban lemondott sportigazgató, Benczés Miklós helyét. A játékoskeretben közben hatalmas átalakítás várható.
Szerző: Dudás Gábor 2022. május 18., szerda 8:30

A hétvégén eldőlt, hogy a DVTK bár esélyes volt rá, végül nem jut fel az NB I-be, a borsodiakat ugyanis a bajnok Vasas mellett meglepetésre az újonc Kecskemét is megelőzi a tabellán. A klubvezetést és a szurkolókat is rosszul érintő kudarc nem marad következmények nélkül, ugyanakkor információink szerint nem az ilyenkor "megszokott" edzőváltással reagálnak Diósgyőrben, hanem inkább a játékoskeretben következhetnek be komoly változások.

Az április elején az akkor még feljutási rivális Szegedtől elcsábított Dragan Vukmir várhatóan marad a posztján, vele kezdi meg a miskolci gárda a következő másodosztályú idényt.

Lesz változás viszont a klubvezetésben, igaz, egy olyan poszton, amely már nagyjából egy hónapja megüresedett. Benczés Miklós áprilisban mondott le sportigazgatói pozíciójáról, amely eddig betöltetlen maradt, de

a csakfoci.hu úgy tudja, eldőlt, hogy dr. Bajúsz Endre veszi át a sportszakmai irányítást.

A 45 éves, zentai születésű - jogi, illetve testnevelői tanári diplomával is rendelkező - dr. Bajúsz Endre NB I-es játékosként az ETO, a PMFC és az MTK mezét is viselhette (a kék-fehérekkel bajnoki címet is nyert), majd pályafutása befejezését követően a Hivatásos Labdarúgók Szervezeténél és a Magyar Labdarúgó Szövetségben is dolgozott. Tavaly tavasz óta viszont már a DVTK vezetői csapatát erősíti, így egy belső szerkezeti változással kerül új, sportigazgatói munkakörébe.

Információink szerint kinevezése már 2021-ben is felvetődött, de végül akkor nem iktatták be Diósgyőrben. Mostantól viszont fő feladata a klub és a csapat "rendbetétele" lesz majd Vukmir közvetlen feletteseként.

Olvastad már?
Vukmir diósgyőri útja konfliktusokkal van kikövezve - háttér az öltözői balhétól a 25 perces csatárcseréig
Bő egy hónap alatt számos konfliktusba állt bele Dragan Vukmir, a Diósgyőr vezetőedzője. Lépésről lépésre vettük eddigi kemény döntéseit. Úgy tudjuk, Molnár Gábort azért száműzte a tartalékok közé, mert a játékos összehívta a csapatot, hogy ne az edző által kért taktikát kövessék.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz