A Diósgyőr házi gólkirálya: „Ha a Deportivo hívna, egy percig sem gondolkodnék”

Diego Vela is hazája másodosztályához hasonlította az NB I-et.
Budai László 2017. szeptember 8., péntek 18:40
Diego Vela is hazája másodosztályához hasonlította az NB I-et.
Szerző: Budai László 2017. szeptember 8., péntek 18:40

Több mint egy éve érkezett Diósgyőrbe Diego Vela, aki négy góljával ebben a szezonban csapata házi gólkirályának is mondhatja most magát - és az összetett tekintetben sem áll rosszul. A korábban a Deportivo La Coruna B-csapatában szerepelt támadó hasonlóan nyilatkozott, mint a Fraditól nemrégiben távozott Oliver Hüsing, aki szerint a magyar élcsapatok a német másodosztályban is jól szerepelnének.

- A magyar bajnokságban nagyon erős a verseny, ahogy hétről hétre látható, bármelyik csapat legyőzhet bárkit – kezdte Vela a dvtk.eu-nak.

Ugyan a Segunda B-ben (spanyol harmadik vonal - a szerk.) játszottam, de a rájátszásban rendszeresen pályára léptem másodosztályba feljutó csapatok ellen is, ez alapján azt mondom, a Segunda Divisionban biztosan megállnák a helyüket a jobb NB I-es csapatok.

- A játékstílusra áttérve, errefelé a fizikai jelleg dominál, több a párharc, míg hazámban inkább játsszák a focit, több a passz, a csel, és minden csapat igyekszik támadni. Ez a fajta játék sem áll távol tőlem, szeretek küzdeni, és ugyan szívesebben cselezek, de ha fel kell venni test a test ellen a párharcot, akkor állok elébe. Alacsony vagyok, ezen nem tudok változtatni, de erős, és ezért sokat is teszek. 

Vela idei remek formájával hamar felhívta magára a figyelmet, de jelenleg csak egyetlen klub hívására nem tudna nemet mondani.

- Ha szülővárosom csapata, a Deportivo La Coruña hívna, akkor egy percig nem gondolkodnék, de reálisan nézve egyáltalán nem biztos, hogy fogok még valaha is a hazámban játszani. Nagyon élvezem a magyarországi játékot, a diósgyőri szurkolók szeretetét, ezért most számomra a DVTK szereplése a legfontosabb. Később majd meglátjuk, ha esetleg egy erősebb bajnokságba hívnak, de az még odébb van.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Nikolai Frederiksen
A Fradi egy évre kölcsönvette a Vitesse támadóját, és a zöld-fehér klub vételi opcióval is rendelkezik.
CD Lugo
Joan Carrillo
A korábban Fehérváron és Debrecenben is dolgozott Joan Carrillo veheti át a spanyol másodosztályban a bennmaradásért küzdő Lugo irányítását.
Nyíregyháza Spartacus
Vass Ádám
A csakfoci.hu információi szerint a Gyirmótról távozó, 11-szeres válogatott Vass Ádám Nyíregyházán folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz