Oliver Hüsing egy évet töltött a Ferencvárosban, ahol összesen 26 mérkőzésen szerepelt. A tavaly nyáron szerződtetett hátvéd átigazolási díjért került Magyarországra, ám nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így idén júliusban a német harmadosztályú Hansa Rostockhoz igazolt. Új klubjában pedig talán megtalálta a számításait.

– Budapesten egy szuper évem volt. Volt több ajánlatom is, de a Rostockkal kapcsolatban csak pozitív benyomásaim voltak, éreztem, hogy számítanak rám. Itt el tudom képzelni, hogy a következő években merészebb álmaim is legyenek – mondta az ndr.de honlapnak adott interjújában.

Hüsing valóban alapember, az eddigi 6 fordulóban egyaránt kezdő volt és végigjátszotta a mérkőzéseket, csapata 11 pontjával hatodik a német harmadik vonalban.  A német védő véleményezte az NB I és jelenlegi pontvadászatának erőviszonyát is.

A magyar bajnokság első 4 csapatának komolyabb céljai is lehetnének a másodosztályban, ezzel együtt nem tartom visszalépésnek az átigazolásomat. Annak ellenére, hogy itt nem a BL- vagy EL-csoportkör a cél, újra Németországban vagyok, könnyebben felfigyelhetnek rám.

Thomas Doll kérésére került a Ferencvároshoz Hüsing, aki jó véleménnyel van a trénerről, és úgy tartja, lesz még belőle Bundesliga-edző.

– Doll minőséget képvisel Magyarországon, az edzései magas színvonalúak, de nincs könnyű helyzetben, hiszen a legjobb játékosokat minden évben értékesítik a magyar csapatok. Úgy gondolom a külföldön eltöltött évek kellenek egy német edzőnek, hogy a más kultúrából hozott tapasztalattokkal is jobb edzővé váljanak.