Dárdai magyar segítője kifakadt és az NB II-be igazol

Kis János "sportágat vált".
Dudás Gábor 2017. január 2., hétfő 7:38
Kis János "sportágat vált".
Szerző: Dudás Gábor 2017. január 2., hétfő 7:38

 

Kis János futsal-szakembert az ősz folyamán Dárdai Pál is meghívta klubjához Berlinbe, hogy futsalos elemeket tartalmazó edzést tartson a Herthának.

A szakember elmondása szerint közel állt hozzá, hogy az MVFC-Berettyóújfalu – amelytől 17 év után távozott novemberben Turzó József – edzője legyen, ám ez a lehetőség végül meghiúsult. A Futsal Hungary-nek erről is beszélt többek között.

- Két ember miatt belül nagyon közel voltam, hogy a Berettyóújfalu edzője legyek. De egy külső szereplő miatt, ezerszázalékos fordulattal, már szó sincs, hogy a Berettyó edzője legyek. Így nem is lehetett tárgyalásról szó. (…) A lényeg, hogy egy magasabb szint jelezte, hogy nincs futsal edzői papírom, és meg se próbáljanak leszerződtetni! Hát ez igaz, az nincs! De megjegyzem nem is lehet sajnos. (…) Az egyik utolsó futsal edzőképzés indult, amikor többen megkértek, Jani légy szíves indulj. A vitákat elkerülendő jelentkeztem. Aztán egy magasabb szint szerint én nem fértem be a 30 jelentkező közé, így nem végeztem el. De, ha őszinte akarok lenni, akkor kimondom végre: Nem szeretnék diáknak menni oda, ahol nekem oktatnom kellene. Az azonban nagyon érdekes, hogy Európa szerte – még Finnországban is – már UEFA Futsal B Diplomákat osztanak, addig nálunk még mindig csak, a sehol el nem fogadott Futsaledzői Tanúsítványokat adunk ki. Elszaladt mellettünk Európa, pedig mi elsők között voltunk a futsalképzésben 9 évvel ezelőtt.

Kis az elmondtak miatt úgy döntött, hogy a labdarúgásban dolgozik majd a folytatásban, új klubja nevét azonban még nem árulta el.

 - (…) hogy hová szerződök a 2017 évben: egy nagypályás NB II egyesülethez! A konklúzió számomra az, hogy semmilyen szerepet nem szabad betöltenem ebben a futsalban. Már észrevehetően eltávolodtam a sportágamtól, de ez csak azoknak köszönhető, akik jelen időben így állnak a futsalhoz…

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
Édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott támadója.
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz