NB I-es gól 3095 nap után: „Az emberek 99 százaléka már leírt, de még nagyobb álmaim vannak”

Kulcsár Kornél egy fantasztikus szabadrúgásgóllal vette ki részét a Budafok újabb bajnoki győzelméből. Az újonc középpályása csaknem nyolc és fél év után volt eredményes az élvonalban.
Privacsek András 2020. október 26., hétfő 13:02
Kulcsár Kornél egy fantasztikus szabadrúgásgóllal vette ki részét a Budafok újabb bajnoki győzelméből. Az újonc középpályása csaknem nyolc és fél év után volt eredményes az élvonalban.
Szerző: Privacsek András 2020. október 26., hétfő 13:02

A Budafok zsinórban harmadik győzelmét aratta és már a harmadik helyen áll az NB I-ben. A csapat egyik vezéregyénisége, Kulcsár Kornél.

- Nagyon nagy vágyam volt, hogy újra betaláljak az NB I-ben – kezdte Kulcsár a csakfoci.hu-nak. - Úgy érzem, az elmúlt mérkőzéseken is jól ment a játék, volt gólpasszom, de a gól még hiányzott. Amikor megkaptuk a szabadrúgást, tudtam, hogy kapura fogom lőni, de talán senki nem hitte el, hogy megpróbálom. Nagyon nehéz szög volt, szinte tökéletesen kellett eltalálni a labdát, hogy beakadjon. Szerencsére sikerült. Nagyon sokat gyakorlom a szabadrúgásokat és a távoli lövéseket, edzések után rendre kint maradunk hárman-négyen és lövöldözünk kapura.

A szezon előtt sokan leírták a Budafokot, ahogy a középpályásban sem bíztak már.

-  Szinte mindenki azt mondta, hogy olyanok leszünk, mint a Kaposvár volt tavaly, alig nyerünk majd meccset és simán kiesünk. Ugyan még a szezon elején járunk, de szerencsére eddig rácáfoltunk ezekre a negatív hangokra.

- Annak külön örülök, hogy hozzá tudok járulni a csapat jó szerepléséhez. Csak a családom és a legközelebbi barátaim bíztak bennem, na meg persze én magamban. Tapasztaltabb, érettebb gondolkodású lettem.

Kulcsárnak a jó NB I-es szereplésnél még nagyobb álmai is vannak.

- Helyén kell kezelnünk ezeket a sikereket, nekünk továbbra is a biztos bennmaradás a célunk. Az emberek 99 százalék már leírt, de bebizonyítottam, hogy itt a helyem, és még nagyobb álmaim vannak. Természetesen szeretnék fordulóról fordulóra jobb teljesítményt nyújtani, a vágyam, hogy magyar válogatott lehessek.

Nem lehetetlen az NB I-ből és az úgymond „kis csapatokból” sem bekerülni, gondoljunk csak Könyves Norbertre vagy Cseri Tamásra, mindketten elmúltak már 30 évesek, amikor magukra húzhatták a címeres mezt, én pedig még csak most leszek 29….

Nézd meg Kulcsár fantasztikus gólját:

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz