Megvonták a tavalyi NB I-es kieső indulási jogát

Az MLSZ hétfőn kora este közleményben jelentette be, hogy megvonta az NB II-es Balmazújváros indulási jogát a következő, 2019/2020-as idényre vonatkozóan.
Csakfoci Admin 2019. július 29., hétfő 18:12
Az MLSZ hétfőn kora este közleményben jelentette be, hogy megvonta az NB II-es Balmazújváros indulási jogát a következő, 2019/2020-as idényre vonatkozóan.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 29., hétfő 18:12

A csakfoci.hu korábban többször is beszámolt arról, hogy 20 helyett 18 csapattal rajtolhat el az NB II idei küzdelmei, többek között veszélybe került a Vác FC és a Balmazújváros indulása is. Előbbi csapatnál hétfőn eldőlt, hogy az angol tulajdonos, John P. Marshall helyett a Vác VLSE tulajdonába került a klub. Utóbbi együttes jövőjéről pedig hétfőn negatív hírt tett közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a magyar szövetség közleményét.

"A szövetség az UEFA gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja a licencelőírásoknak való megfelelést. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak.

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága ennek megfelelően több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és a Balmazújvárostól megvonta a férfi NB II-es licencet.

A klub a döntésről részletes tájékoztatást kapott. A szabályok szerint kizárólag az érintett sportegyesület adhat tájékoztatást a döntés hátteréről.

Olvastad már?
20 helyett 18 csapattal indulhat az NB II – ez a két klub van végveszélyben
Elképzelhető, hogy az eredetileg 20 helyett csak 18 csapattal kezdődhet az NB II következő idénye, miután két és fél héttel a rajt előtt két csapat is komoly bajban van.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Távozik az edző
A ciprusi élvonalbeli Anortoszisz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy év után távozik Nagy Zoltán kapusedző, aki még játékosként is lehúzott négy szezont a klubnál.
Ferencváros
Két támadóról is írnak
Továbbra is tart az alkufolyamat a Crvena Zvezdával Pesic ügyében, míg Koszovóban arról írnak, hogy a bajnokság gólkirályát szemelte ki a Fradi.
DVSC
Marko Milosevic
Egy évvel meghosszabbította Marko Milosevic szerződését a DVSC - írja a Loki hivatalos oldala. A kapus tavasszal érkezett a Lokihoz, 5 bajnoki találkozón védett.
Tovább az összes átigazoláshoz