Fotó: www.balmazfoci.hu

Balmazújváros: "Bízunk az MLSZ pozitív elbírálásában" - új színfoltot hoznának be a magyar fociba

Az MLSZ jogi eljárásának végleges lezárultáig a Balmaznál még bíznak a pozitív elbírálásban, és abban, hogy folyamatosan pályára tudnak majd lépni.
Nyikes Zoltán 2019. augusztus 13., kedd 14:42
Fotó: www.balmazfoci.hu
Az MLSZ jogi eljárásának végleges lezárultáig a Balmaznál még bíznak a pozitív elbírálásban, és abban, hogy folyamatosan pályára tudnak majd lépni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. augusztus 13., kedd 14:42

Mint ismert, múlt hét pénteken a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a másodfokon eljáró Fellebbviteli Licencadó Bizottság helybenhagyta a szövetség elsőfokú döntését, mely július 29-én megvonta a Balmazújvárostól a férfi NB II-es licencet. Ez azt jelenti, hogy a csapatnak nincs érvényes licence a 2019/2020-as másodosztályú bajnokságra, így a hatályos szabályzatok értelmében a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit.

A másodosztályú együttesnél pedig a legutóbb hétvégén is úgy döntöttek, hogy pályára lépnek, sőt, majdnem sikerült is megviccelni idegenben a Szolnokot, ám Csábi József csapata végül a hajrában a maga javára fordította a mérkőzést. A balmazofoci.hu oldalon ezúttal az újvárosiak vezetőedzője, Laczkó János beszélt a kialakult helyzetről és a jövőről is.

– Ha a külső dolgokat nem nézzük, a körülmények nagyon jók Balmazújvárosban. Mármint , amit a klub vezetősége megteremt. A győzelemért küzdünk mindig, a fiatalok kaptak most egy nagy lehetőséget az élettől, s ezeknek az “okoknak” éppen elégnek kell lenniük. Mindenki meg is hálálja ezt a maga módján. Eddig nem lehet panasz a fiatalokra sem, és a rutinosabbakra sem – válaszolta az edző arra a kérdésre, mivel lehet motiválni ebben a helyzetben a fiatal játékosokat, majd arra is kitért, mennyire nehéz ilyen bizonytalanságban dolgozni trénerként. –Úgy kezelem a kialakult helyzetet, hogy még inkább a munkára koncentrálok, még többet foglalkozom a feladataimmal. Segíteni próbálok mindenben a klubnak, a játékosoknak.

Százegy százalékot adok ki magamból a csapat felé az edzőpályán, a buszon, evés közben, a mérkőzésen, vagyis minden szituációban, amit az élet ad.

Nyugodt vagyok, és ezt sugallom a játékosoknak is, hiszen úgy vélem, hogy egyszer a sors úgyis meghálálja a befektett munkánkat.

Laczkó János a Csákvár elleni következő fordulóval kapcsolatban elmondta, komoly, nehéz mérkőzés lesz, a játékosai pedig “éhesek” a sikerre.

– Be akarjuk bizonyítani, hogy az elmúlt időszak nehézsége már mögöttünk vannak, s csak előre nézünk.

Új színfoltot szeretnénk a magyar labdarúgásba behozni, s úgy gondolom, hogy ez a csapat képes is lehet erre.

Bízunk az MLSZ pozitív elbírálásában, s bízunk abban, hogy nem csak most vasárnap, hanem  utána is folyamatosan pályára tudunk lépni, s engedik, hogy legyen labdarúgás itt, mert ez a város, ez a klubvezetőség, ezek a játékosok, ez a szurkolótábor megérdemli – zárta szavait a vezetőedző.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Tovább az összes átigazoláshoz