Az MLSZ újabb büntetéséről: "Erre inkább nem mondunk semmit" - nem látják értelmét fellebbezni

Újabb büntetést kapott a Nyíregyháza és a Győri ETO is, miután a két klub szurkolói közös szektorból szurkolták végig a csapatok hétvégi bajnokiját. Íme, a Szpari reakciója.
Mokány Lajos 2017. október 5., csütörtök 18:20
Újabb büntetést kapott a Nyíregyháza és a Győri ETO is, miután a két klub szurkolói közös szektorból szurkolták végig a csapatok hétvégi bajnokiját. Íme, a Szpari reakciója.
Szerző: Mokány Lajos 2017. október 5., csütörtök 18:20

Amint arról beszámoltunk, a Nyíregyháza-ETO mérkőzésen a két szurkolótábor együtt, egymás mellett drukkolt. Ezzel is demonstráltak a Szpari nemrégiben – szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért - kapott 100 ezer forintos pénzbírsága miatt. Az eredmény: a találkozót követően az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a Nyíregyházát 150 ezer, a győrieket 100 ezer forint befizetésére kötelezte többek között „más sportszervezet szidalmazása miatt”. A mérkőzés és a büntetések kapcsán honlapunk megkereste Elbert Gábort, a Nyíregyháza klubigazgatóját, hogyan fogadták az előzmények után ezt a döntést.

- Eleve jó történet, hogy a táborunkban egyre többen vannak. Magyarországon még kevésbé bevett szokás, ami nálunk van, hogy a szurkolók 90 percig a csapatnak drukkolnak az eredménytől függetlenül. Nagyon nemes és sportszerű válasz, hogy ha ők nem értenek egyet MLSZ-döntésekkel, akkor ilyen sportszerűen és normális keretek között demonstrálják, hogy együtt vannak, és barátságban szurkolnak, nem pedig egymással szemben – mondta Elbert, majd szűkszavúan reagált arra a kérdésünkre, hogy akkor miért kaphatták az újabb büntetést?

Erre inkább nem mondunk semmit.

A Nyíregyháza a korábbi büntetése után tárgyalást kért az MLSZ-től, de a fegyelmi bizottság nem enyhített a bírságon. Elbert szerint nem feltétlenül érdemes fellebbezésig vinni ezeket az ügyeket, akkor sem, ha egyértelműen úgy látják, hogy igazuk van.

- Az MLSZ-nek, a kluboknak és a médiának is az a célja, hogy a stadionok megteljenek. A vita azon van, hogy mi ennek az útja. Ebben láthatóan nem értünk egyet – néhány klub és az MLSZ. A legutóbbi tárgyaláson tárgyszerűen érveltünk. A fegyelmi bizottságban olyan volt futballisták ültek, akik komolyabb helyeken futballoztak, mint én valaha, tehát ők értik ezt. Korrekt és jó hangulatú volt a beszélgetés, de utána az a határozat született, hogy nem változik semmi, és az eredeti büntetés helyben marad. Ott azért nem fellebbeztünk, mert szerintünk valós, ésszerű, logikus érveket sorakoztattunk fel. Ha pedig ezt nem látja be a másik oldal, akkor nem biztos, hogy ez az a mód, vagy stílus, amivel ellenkezni érdemes. A tulajdonos pénzét pedig nem dobjuk ki az ablakon, mert a fellebbezés már pénzbe kerül. A mi szurkolótáborunknak, ha sportszerűtlen megnyilvánulásai vannak, akkor annak valamilyen oka van. Vagy a játékvezető vagy a pályán valamilyen történés. Ami fájdalmas, hogy az okot nem kezeljük, de az okozatot büntetjük. De tiszteletben tartjuk az MLSZ döntését, és egyébként nincs is könnyű dolga a szövetségnek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz