Az ex-Fradi-csatárt felmentették a munka alól, majd el is küldték - reagált a klub

Két játékosnak is távoznia kellett az ETO FC Győrtől. Bekő Balázs a bő keretre és szakmai okokra hivatkozva vált meg játékosaitól.
Budai László 2017. szeptember 22., péntek 17:54
Két játékosnak is távoznia kellett az ETO FC Győrtől. Bekő Balázs a bő keretre és szakmai okokra hivatkozva vált meg játékosaitól.
Szerző: Budai László 2017. szeptember 22., péntek 17:54

A csakfoci.hu úgy értesült, hogy Beliczky Gergőt az ETO FC Győrnél felmentették az edzések látogatása alól. A győriek kilenc forduló után egyelőre csak a 12. helyen állnak az NB II-ben, elsősorban ez volt az oka, hogy igen szokatlanul, már szeptember közepén komolyabb változtatások legyenek az együttesnél. Információnkkal megkerestük Soós Imrét, az ETO sportigazgatóját és Bekő Balázst, az együttes vezetőedzőjét is.

- A klubvezetés értékelte az elmúlt időszak eredményeit, és kérte Bekő Balázs vezetőedzőt, hogy elemezze ki, és tárja fel az elmúlt időszak sikertelenségének okait – árulta el honlapunknak Soós Imre. - Ezt az egyesület vezetése a vezetőedzővel közösen átbeszélte, melyet nem kíván a nyilvánosság elé tárni.

A vezetőedző javaslatára az egyesület vezetése úgy döntött, hogy elfogadja az edző keretszűkítésre vonatkozó döntéseit, és Beliczky Gergő és Boszorád Martin szerződésének megszüntetésére vonatkozó tárgyalásokat megkezdi, mivel nevezett játékosokat Bekő Balázs a mai nappal a munkavégzés alól felmentette.

Bekő Balázs érdekes módon azt is megemlíti, hogy a gyenge eredmények mellett egyszerűen túl bő keretet hoztak létre, így az augusztusi, sűrűbb időszak után már most eljött az ideje a szűkítésnek.

- Bő a keretünk, és elmúlt az az időszak, az augusztus, amikor egy hónapon belül rengeteg mérkőzést játszottunk. Heti egymeccses szériában vagyunk.

- Volt konkrét mérkőzés vagy hiba, ami miatt így döntött?

- Miután zsinórban négy vereséget szenvedtünk, kerestem azt a keretet, amivel meg tudjuk fordítani a tendenciát. Megvolt mindenkinek a lehetősége, hogy bizonyítson. Megtaláltam azt a magot, amelyik ezt meg tudja oldani, ebben pedig ők nem szerepelnek. 18 játékosnál többet nem tudok berakni, és így is csak 14 felnőtt játékosról beszélünk.

- Azért biztos nem úgy készültek a nyáron, hogy augusztus után játékosokat küldenek el.

- Nyilván nem. De ennek pusztán szakmai okai vannak, semmilyen mögöttes dolog nincs.

- Soós Imre említette, hogy számon kérték Önt a gyengébb eredmények miatt. Ha ez nincsen, akkor a két játékost sem küldi el?

Nem tudom, mi lett volna, ha nincs számonkérés. A „ha” nem játszik. Megnéztem, ki az, aki benne tud lenni a keretben. Így is van jó pár játékos, akire nem tudok számítani, mert kereten fölülieknek gondolom őket szakmailag.

Beliczky Gergő idén 5 NB II-es és egy Magyar Kupa-mérkőzésen játszott, míg Boszorád Martin ebben a szezonban háromszor volt kezdő a másodosztályban. A bő kerettől függetlenül a Győr ma bejelentett egy visszatérőt is: Völgyi Dániel hosszú távú szerződést kötött az ETÓ-val.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz