Az elküldött magyar sikeredző: „Nem éreztem a kollégák támogatását, az egyenességet és a lojalitást sem”

Nagy Sándor mindössze négy bajnoki mérkőzésen irányíthatta az NB II-be általa feljuttatott Tiszakécskét. A szakember elmondta, melyek voltak a legfőbb problémák a klubnál, mi volt a baj az edzőkollégáival, de az elhibázott játékospolitikáról is nyíltan beszélt.
Privacsek András 2021. szeptember 10., péntek 8:23
Nagy Sándor mindössze négy bajnoki mérkőzésen irányíthatta az NB II-be általa feljuttatott Tiszakécskét. A szakember elmondta, melyek voltak a legfőbb problémák a klubnál, mi volt a baj az edzőkollégáival, de az elhibázott játékospolitikáról is nyíltan beszélt.
Szerző: Privacsek András 2021. szeptember 10., péntek 8:23

- A tulajdonos úr végtelenül korrekt volt velem végig, külön köszönöm neki a bizalmat – kezdte Nagy Sándor a csakfoci.hu-nak. - Örök hálával tartozom neki, ahogy az elnök úrnak is. Nem tudok azonban mindenkiről pozitívan beszélni.

Kikre gondolsz?

A tiszakécskei időszakom legnagyobb tanulsága, hogy egy vezetőedzőnek egy bizalmast mindenképp vinnie kell magával, ha új csapathoz igazol. Nem biztos, hogy a kollégák mindig, minden helyzetben mellettem álltak, többször egyedül maradtam.

Ez miben nyilvánult meg?

- Nem éreztem a támogatást, az egyenességet és a lojalitást is hiányoltam. 

A feljutó csapatot mennyire sikerült megerősíteni az NB II-re?

- Ez is komoly probléma volt, mert semennyire. Azok közül, akiket szerettem volna Tiszakécskére hozni, csak Végső Elődöt sikerült megszereznünk. Igazoltunk ugyan játékosokat, de úgy éreztem, hogy a minőség helyett a mennyiségre mentünk rá. Például egyetlen gólerős támadót sem tudtunk a csapatunkhoz csábítani. Ilyen előzmények után talán négy meccsnél több bizalmat érdemeltem volna a sportigazgatótól, főleg annak tudatában, hogy az NB III-at 16 pontos előnnyel nyertük meg tavasszal.

Te miben hibáztál?

- Leginkább abban, hogy túlságosan megbíztam olyan emberekben, akikben nem lett volna szabad és a stáb kialakításánál előrelátóbbnak kellett volna lennem. Mindezek ellenére életem egyik legszebb évét töltöttem Tiszakécskén.

- Örökre a szívembe zártam a klubot, soha nem felejtem el azt a szeretetet, amit a szurkolóktól kaptam. Nekem tiszta a lelkiismeretem, a játékosok zömével is remek volt a kapcsolatom, amikor eljöttem sokan felhívtak és megköszönték a közös munkát. Ennél jobb visszajelzés nem kell. Tanultam a hibákból, a következő csapatomnál körültekintőbb leszek.

Nagy Sándor az előző szezonban feljuttatta a Tiszakécskét az NB II-be, négy évvel ezelőtt pedig a Sepsiszentgyörggyel lépett osztályt: Valentin Suciu edzőtársaként a második ligából a román élvonalba vezették az erdélyi csapatot.

Olvastad már?
Mi történt Rossi csapatával az Eb óta? - elemzés
Írásunkban a hatalmas pálfordulás okait keressük.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz