"80 százalékos bércsökkentés sem lenne irreális" - a járvány alatt sem lesz csőd a magyar klubnál

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai a magyar klubok szinte mindegyikét érinti. Az egyesületek igyekeznek olyan döntéseket hozni, amelyekkel nem kerül veszélybe a jövőjük.
Privacsek András 2020. április 2., csütörtök 12:30
A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai a magyar klubok szinte mindegyikét érinti. Az egyesületek igyekeznek olyan döntéseket hozni, amelyekkel nem kerül veszélybe a jövőjük.
Szerző: Privacsek András 2020. április 2., csütörtök 12:30

Az egyesületek stabilitásának megmaradása érdekében az NB II-ben több klub már megegyezett a játékosaival a bércsökkentésről és annak mértékéről. Úgy tudjuk, ez a 13. helyen álló Dorognál is megtörtént.

- A klub gazdasági helyzete a vezetőkre és a játékosokra tartozik – kezdte Mayer László, a Dorogi FC elnöke a csakfoci.hu megkeresésére. - Nekünk is az a célunk, hogy átvészeljük ezt az időszakot és újult erővel tudjuk majd folytatni a bajnokságot.

A klubvezetőnek felvetettük, hogy a Dorog kapcsán 40-50 százalékos bércsökkentésekről hallani.

- Most mindenki azzal foglalkozik, hogy hol és mennyivel csökkennek a fizetések. Ugyanakkor azt is megvizsgálhatnánk, hogy ebben a helyzetben a játékosok eleget tudnak-e tenni a munkaszerződésükben foglaltaknak. Vajon a munkájuk hány százalékát tudják most elvégezni? Tartaléklángon történő üzemelés folyik, ebben a helyzetben egy 80 százalékos bércsökkentés sem lenne irreális. Átgondolt, racionális döntéseket kell hoznunk annak érdekében, hogy ne veszélyeztessük a jövőnket. Azt kijelenthetem, hogy nálunk biztosan nem lesz csőd – mondta a dorogi elnök.

Olvastad már?
Kritikus a helyzet: Csődbe mehet a magyar klub, ha a játékosok nem fogadják el a drasztikus bércsökkentést
Az NB II meglepetéscsapatát is elérte a koronavírus-járvány okozta negatív gazdasági hatás. A Siófok tulajdonosa szerint kritikus a helyzet, ezért nagyon jelentős bércsökkentésre készülnek.
Elolvasom
Címkék: #NB II #Dorog
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz