70 százalékos fizetéscsökkentés: Megvan az első magyar focicsapat, amely kihasználta az új rendeletet

Nem sokkal a friss kormányrendelet kihirdetését követően nem a néhány napja felkínált 50, hanem a rendelet által maximális lehetőségként megadott 70 százalékkal csökkennek a fizetések az NB II-es Siófoknál.
Dudás Gábor 2020. április 24., péntek 13:45
Nem sokkal a friss kormányrendelet kihirdetését követően nem a néhány napja felkínált 50, hanem a rendelet által maximális lehetőségként megadott 70 százalékkal csökkennek a fizetések az NB II-es Siófoknál.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 24., péntek 13:45

Ahogy arról a héten beszámoltunk, megjelent egy kormányrendelet "a veszélyhelyzet idején alkalmazandó egyes munkajogi szabályokról", amely szerint a hazai profi labdarúgóklubok a veszélyhelyzet ideje alatt egyoldalúan is csökkenthetik az edzők és játékosok fizetését, maximum 70 százalékkal.

A másodosztályú BFC Siófoknál többszöri egyeztetést követően sem tudtak megállapodni a futballisták a vezetőséggel. György Tamás tulajdonos első körben 60-70 százalékos bércsökkentést helyezett kilátásba, majd legutóbb egy 50 százalékos ajánlatot tett, de a játékosok viszont maximum a bérük 30 százalékáról mondtak volna le.

A csakfoci.hu információi szerint a klubvezetés végül a néhány napja felkínált 50 százalék helyett a 70-et választotta, ÉS a friss kormányrendelet adta lehetőséget kihasználva közölte a játékosokkal, hogy a veszélyhelyzet idejére az eddigi fizetésük több mint kétharmadával csökkenti a bérüket.

Ez a tulajdonos korábbi elmondása alapján a csapat jövőjét is biztosíthatja, ugyanis a klub csődbe is mehet, ha nem csökkennek a leállás alatt a kiadásai.

Külön érdekesség, hogy van olyan játékos, aki elfogadta az 50 %-ot és a szerződésének a felbontását még a 70 %-os rendelkezés megszületése előtt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz