Fotó: PMFC

NB II: A csapat éléről távozik a Pécs edzője, de marad a klubnál - hivatalos

Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: a jövőben nem Kulcsár Árpád irányítja az NB II-es csapatot, de a szakember marad a PMFC-nél.
Budai László 2024. február 20., kedd 16:33
Fotó: PMFC
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: a jövőben nem Kulcsár Árpád irányítja az NB II-es csapatot, de a szakember marad a PMFC-nél.
Szerző: Budai László 2024. február 20., kedd 16:33

Hivatalossá vált, amit a Csakfoci kedden előre jelzett: a Vasastól elszenvedett 4-1-es vereség után a jövőben nem Kulcsár Árpád irányítja az NB II-ben tizedik helyezett csapatot.

Kulcsár tavaly novemberben nehéz helyzetben vállalta, hogy leül az együttes kispadjára, vezetésével a PMFC a 6. helyen zárta a 2023-as esztendőt. Munkáját a téli felkészülés elején egészségügyi problémák hátráltatták, agyvérzéséből felépülve a tavaszi rajtra visszatért, ám a legutóbbi, angyalföldi bajnoki találkozó után arra az egyhangú döntésre jutott a klub vezetőségével folytatott egyeztetése során, hogy a csapat jövőjét és önmaga egészségét egyaránt figyelembe véve közös megegyezéssel távozik az NB II-es labdarúgócsapat éléről. Kulcsár Árpád munkájára és szakértelmére továbbra is számítanak Pécsett, ennek megfelelően a korábbi státuszát betöltve folytatja a klub kötelékében, és újra a PMFC utánpótlás szakmai vezetőjeként dolgozik a továbbiakban.

– Nagyon sokan féltettek az elején, azonban kötelességemnek éreztem, hogy segítsek, és ha nem is tudtunk mindig nyerni, az év végére elértük azt, hogy nyugodt telünk legyen – utalt vissza a közelmúltra Kulcsár Árpád a klub honlapján. – Aki ismert, az tudja, hogy mit jelent számomra a klub, valamint azt is, hogy viseltettem iránta 2015-ben a kizárást követően, 2018-ban a majdnem megszűnéskor, valamint, hogy 2020-ban újra sikerült feltennünk a futballtérképre az együttest. Sajnos az élet és a betegség közbeszólt, emiatt azt a munkát, amit szerettem volna megvalósítani, az agyvérzésem nem tette lehetővé. Többször nyilatkoztam, hogy nem takarózom e mögé, ezek csupán a tények.

Januárban a kórházból jeleztem, hogy nézzen új edző után a klub, akkor a vezetőség megerősített abban, hogy megvárják az agyvérzésemből történő felépülésemet. A Vasas elleni találkozót követően leültünk tárgyalni és közösen úgy határoztunk, hogy az egészségemet, valamint a csapat jövőjét nézve is olyan döntés szülessen, ami mindenkinek kedvező.

– Bevallom, élveztem minden percét a csapat mellett töltött időnek, még ha nem is volt zökkenőmentes minden. A mostani helyzetből szerintem igenis van kiút, már most hétvégén új fordulatot vehetünk, ám ehhez új impulzusra van szüksége a csapatnak. Egy biztos, vasárnap ott leszek a lelátón és tisztaszívből szurkolok a PMFC-nek, ami idestova már 28 éve az életem és a mindennapjaim meghatározó része!

Amint arról szintén írtunk, információink szerint nagy eséllyel Mátyus János ülhet le a pécsi kispadra, de az új trénerről még nem tett hivatalos bejelentést a klub.

Olvastad már?
NB II: Újabb csapatnál jött az edzőváltás - Mátyus lehet az utód
Honlapunk úgy tudja, hogy az NB II 10. helyén álló PMFC hamarosan edzőt vált.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz