Fotó: vasasfc.hu

NB II: Rangadó helyett brutális, 6-0-s kiütést hozott a Vasas és az ETO egymás elleni meccse

Az angyalföldiek úgy rúgtak hat gólt a győrieknek, hogy még egy 11-est is kihagytak.
Budai László 2023. november 27., hétfő 21:51
Fotó: vasasfc.hu
Az angyalföldiek úgy rúgtak hat gólt a győrieknek, hogy még egy 11-est is kihagytak.
Szerző: Budai László 2023. november 27., hétfő 21:51

Hétfő esti rangadót rendeztek az NB II-ben, ahol a mérkőzés előtt negyedik helyen álló Vasas a második Győrt fogadta.

I. félidő

Nagy angyalföldi helyzettel kezdődött a mérkőzés: a 8. percben Pávkovics nyert meg egy párharcot a jobboldalon, betört a 16-oson belülre, már ő is lőhetett volna, de önzetlenül a mellette még jobb helyzetben lévő Bereczhez passzolt, aki azonban jobbal mellé lőtt.

A 23. percben még nagyobb lehetőségük volt a hazaiaknak a gólszerzésre. Urblík ugratta ki Tóthot, akit Keresztes húzott vissza, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Radó félmagasan a jobb sarok felé helyezte, Ruisz azonban érezte az irányt és kiütötte a labdát, a kipattanót Novothny az oldalhálóba bombázta.

A Vasas azonban nagyon beindult ezekben a percekben. A 26. percben Radó balról ívelt középre egy szabadrúgást, Baráth pedig a rövid oldalról a hosszú sarokba csúsztatott (1-0).

Jöhettek volna a további találatok is ekkor. Előbb Berecz lőtte telibe a jobb oldali kapufát 25-ről, majd Ruisz védett egy közeli fejesnél, volt egy Pávkovics-fejes is, amely mellé ment, a pár perc alatt lejátszódó jelenetek pedig egy Novothny-helyzettel zárultak, ő a 16-oson belül fülelt le egy Keresztes-passzt, egyből lőtt, de Ruisz nagyot fogott.

Aztán az ETO is megmutatta magát. Bumba előbb 16 méterről bombázott kevéssel a jobb felső mellé, majd nem sokkal később jól adott középre, Skvarka a kapuba is talált, de a korábbi kisvárdai és fehérvári játékos már a vonalon túlról kanyarított középre, így nem adták meg a találatot.

Ez pedig megbosszulta magát, méghozzá egy egészen hasonló helyzetből elért góllal. Berecz passzolt Tóth Milánhoz, ő becsúszva talán még éppen úgy passzolt középre, hogy a labda csípte az alapvonalat, Novothny pedig a kapuba lőtt - ezt a találatot megadták (2-0).

II. félidő

A második játékrészt is a Vasas kezdte jobban. Az 51. percben Berecz ugratta ki Radót, ő a mellette futó Novothnyhoz passzolt, aki lesgyanús helyzetből továbbított a kapuba, de érvényesnek ítélték a gólt (3-0).

Ezt mindkét oldalon egy-egy helyzet követte: a Vasas részéről Berecz lőtt kapásból, de kísérlete egy védő fejéről fölé vágódott, a győriek Riquelme révén veszélyeztettek, Jova azonban fogta a lapos löketet.

Újabb gólt aztán ismét az angyalföldiek szereztek: Urblík ugratta ki remekül Tóthot, aki átverekedte magát Ruisz kapuson, majd a hálóba lőtt (4-0).

Aztán Radó is gólt lőhetett volna, de ziccerben, az ötös jobb sarkáról a jobb alsó mellé lőtt. De így sem kellett sokat várni az ötödik gólra: Berecz kényszerítőzött Holenderrel, majd a rövid sarokba gurított (5-0).

És még nem volt vége: Holender 23 méteres lövése Ruisz kezei között a bal alsóba csúszott (6-0).

Rangadó helyett tehát kiütést hozott a Vasas és az ETO egymás elleni mérkőzése, amelyet 6-0-ra a hazaiak nyertek. A bajnokságot így a Nyíregyháza vezeti (37 pont), második a Győr (35 p.), harmadik a Vasas (31 p.).

NB II, 16. forduló

Vasas-ETO FC Győr 6-0 (Baráth 26., Novothny 45+2., 51., Tóth M. 72., Berecz 79., Holender 91.)

Vasas FC: Jova - Bakti (Girsik, 88.), Otigba, Baráth, Pávkovics - Urblík (Vida, 83.), Hidi M, Berecz - Radó (Kapornai, 88.), Novothny (Holender, 77.), Tóth M. (Zimonyi, 83.)

ETO FC Győr: Ruisz - Vera, Szépe, Keresztes K. (Csontos, 46.), Vianna (Diarra, 55.) - Anton-Paul, Vingler (Riquelme, 55.), Bumba (Tóth R., 83.), Skvarka, Kovács - Huszár (Csóka, 55.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz