Fotó: dvtk.eu

NB II: Parádés góllal vezetett a Diósgyőr, de az utolsó percben sokkolták a miskolciakat

A DVTK zsinórban negyedik bajnokiját nyerhette volna meg egy góllal, ám Nagy Zoárd a 90. percben pontot mentett az Óvárnak.
Budai László 2023. április 17., hétfő 21:52
Fotó: dvtk.eu
A DVTK zsinórban negyedik bajnokiját nyerhette volna meg egy góllal, ám Nagy Zoárd a 90. percben pontot mentett az Óvárnak.
Szerző: Budai László 2023. április 17., hétfő 21:52

Az éllovas Diósgyőr és a Supka Attilát nem egész három hét után menesztő Mosonmagyaróvár mérkőzésével zárult az NB II 32. fordulója.

A miskolciak az első félórában többgólos előnyt is szerezhettek volna, de egy kicsi mindig hiányzott a gólhoz. Elsősorban Eppel veszélyeztetett, aki kétszer fejjel, kétszer lábbal próbált az ellenfél kapujába találni, de vagy Heinrich védett bravúrral, vagy a csatár nem volt elég pontos. Az Eppel-lehetőségek között Lőrinczy is kis híján eredményes tudott lenni, de 16 méteres lövését a kapufa mentette. A vendégek részéről a szünet előtt Vukasovic lőhetett volna gólt, az ötös jobb sarkáról azonban nem talált kaput.

A második játékrész meglepetésre nagy óvári helyzettel indult, Pukhtieiev nyert meg egy fontos párharcot az ellenfél 16-osának vonalánál, tolt egyet a labdán, amelyet Danilovic mellett is megpróbált elvinni, de a kapus jól jött ki a kapujából és menteni tudott. A másik oldalon Lőrinczy lőtt 10 méterről, Heinrich ismét a helyén volt és hárított.

A 65. percben újra Heinrich védett, Bényei lapos kísérleténél, majd nem sokra rá Szatmári kapott ajándéklabdát az egyik hazai védőtől, de öt méterről, nagy helyzetben mellé fejelt.

A 77. percben csak betalált a DVTK: egy hosszan előre ívelt labdát Vukasovic rúgott fel az égbe, Jurek jól beállt ellenfelének, majd hat méterről, háttal a kapunak, ballal a bal alsóba húzta a labdát - remek találat volt (1-0).

A slusszpoén azonban még hátravolt, a vendégcsapat két fejpárbajt is megnyert a diósgyőri 16-osnál, majd egy remek centerezés után Nagy Z. közelről az üres kapuba lőtt (1-1).

A DVTK hétvégén ezzel együtt is feljutást ünnepelhet, amennyiben nyer a Kozármisleny ellen, és az Ajka nem veri meg a Kazincbarcikát. Míg az Óvár pontot szerzett Király Józseffel, és három pontra eltávolodott az osztályozót jelentő helyektől.

Jegyzőkönyv

NB II, 32. forduló

Diósgyőr-Mosonmagyaróvár 1-1 (Jurek 74., ill. Nagy Z. 90.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz