Fotó: bvsc.hu

NB II: Nagy főszponzort jelentett be Kisteleki klubja - akár még négy új igazolás is jöhet

A bennmaradás a minimális cél a labdarúgó NB II egyetlen újonca, a BVSC-Zugló számára, amely ingyen engedi be a nézőket a vasárnapi nyitó fordulóban a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzésre.
Nyikes Zoltán 2023. július 25., kedd 17:43
Fotó: bvsc.hu
A bennmaradás a minimális cél a labdarúgó NB II egyetlen újonca, a BVSC-Zugló számára, amely ingyen engedi be a nézőket a vasárnapi nyitó fordulóban a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzésre.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 25., kedd 17:43

Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy hosszú idő után újra méltó helyre került a BVSC labdarúgócsapata, hiszen legutóbb 22 évvel ezelőtt szerepelt profi bajnokságban. Akkor az ötödik helyen végzett a másodosztályban, de anyagi okok miatt a következő idényben már nem tudott elindulni. Most 102 ponttal, veretlenül lett bajnok az NB III Keleti csoportjában, majd sikerrel vette a Szentlőrinc elleni osztályozót.

Szatmáry Kristóf szerint szeretnének meghatározó csapattá válni az NB II-ben, ehhez elengedhetetlen az anyagi háttér, amelyet a csapat mellé főszponzorként csatlakozó Wallis Csoport biztosít. Hozzátette: tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a cégcsoport többségi tulajdonrészt szerezzen a labdarúgócsapatot működtető kft-ben, a bejelentés a közeljövőben várható.

Kisteleki István, a labdarúgó-szakosztály szakmai igazgatója a csapategység fontosságát hangsúlyozta és arról beszélt, hogy egy olyan egyedi futballkultúrát igyekeznek meghonosítani a szakosztálynál, amely idehaza még ismeretlen, és határozottan megkülönbözteti a BVSC-t más együttesektől. A szakmai igazgató kiemelte: a NB III-ban bajnok csapat magja együtt maradt, csupán hárman távoztak a keretből. Eddig öt új játékos érkezett, az NB I-et is megjárt Csősz Richárd (Nyíregyháza), továbbá Hesz Olivér (Dorog), Lénárt Gábor (Szentlőrinc) és Mészáros András (KFC Komarno - Szlovákia), míg Balogh Máté az MTK-tól kölcsönbe került a zuglóiakhoz.

Kisteleki István szerint az átigazolási időszak végéig még további három-négy labdarúgó érkezése várható.

Urbán Flórián vezetőedző elmondta, biztos abban, hogy nehéz dolguk lesz az NB II-ben, de szeretnék folytatni a 40 tétmérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatukat.

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a BVSC stadionja az MLSZ jóvoltából 30-40 millió forintos ráncfelvarráson esett át, így a csapat a szövetség engedélyével valamennyi hazai mérkőzését a Szőnyi úton játszhatja és mindegyikről lesz streaming-közvetítés. A BVSC a Merkantil Bank Liga 1. fordulójában vasárnap 17.30 órától a Szombathelyi Haladást fogadja. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. (MTI)

Olvastad már?
Fradi: Hosszabb távon is magyar edzője lehet a klubnak - itt vannak a részletek
A csakfoci.hu információi szerint a Máté Csaba-Leandro páros megkapja a bizalmat a Fradinál, és ha élnek vele, akkor hosszabb ideig is ők irányíthatják a csapatot.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz