Fotó: kozarmislenyfc.hu

Megerősítve: Kispestről érkezett Aczél utódja az előző NB II-es idény meglepetéscsapatához - hivatalos

Hivatalossá vált, amit a Csakfoci korábban előre jelzett: Pinezits Mátét nevezték ki a Kozármisleny vezetőedzőjének.
Csakfoci.hu 2024. június 21., péntek 8:39
Fotó: kozarmislenyfc.hu
Hivatalossá vált, amit a Csakfoci korábban előre jelzett: Pinezits Mátét nevezték ki a Kozármisleny vezetőedzőjének.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 21., péntek 8:39

FRISSÍTÉS

A Csakfoci hírét követően néhány órával hivatalossá is vált, hogy a Budapest Honvédtól érkező szakember, Pinezits Máté vette át a HR-Rent Kozármisleny NB II-es csapatának vezetését.

– Az első szó a gratulációé, hiszen az, amit Aczél Zoltán és stábja produkált a csapattal együtt az előző szezonban, az előtt kalapot kell emelni. Amit eddig „külső szemlélőként” érzett, tapasztalt az ember, az pár óra leforgása alatt csak erősödött: komoly, tiszta értékrenddel rendelkező klubhoz és közeghez csatlakozhatok. A becsületes, megalkuvást nem tűrő munkában hiszek, ezzel szeretnénk elérni a klub által kitűzött célokat, azaz a bennmaradás kiharcolását, a játékosok építésével együtt – nyilatkozta az új vezetőedző, Pinezits Máté.

Magyar Márk klubigazgató a következőt nyilatkozta a kinevezés kapcsán:

– Új vezetőedzőnkkel először két évvel ezelőtt találkoztam, amikor szintén edzőt kerestünk. Már akkor jó benyomást keltett bennem, illetve szakmailag is jó véleményeket hallottam róla, de Mátét akkor már egy szóbeli megállapodás a Honvédhoz kötötte. Szakmaisága, pedagógiai érzéke és intelligens személyisége megfelelő jelöltté teszi őt a vezetőedzői pozícióra. Azonban egy számára idegen közegbe, új arcok közé érkezik, ezért arra kérek minden szurkolót, klubszimpatizánst, hogy támogassuk, segítsük őt úgy, ahogy azt az előző szezonban is tette mindenki. Abban biztos vagyok, hogy a csapat jövőre is mindent meg fog tenni a sikerért, ahogy vezetőedzőnk is keményen fog dolgozni napról napra stábjával együtt. Hétfőn újra edzésbe állnak játékosaink, hamarosan pedig újabb komoly bejelentésekkel jelentkezünk majd.


KORÁBBAN ÍRTUK

Múlt héten jelentette be az előző NB II-es idény meglepetéscsapata, az ötödik helyen végzett Kozármisleny, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Aczél Zoltán vezetőedzővel, miután a klub és a tréner szakmai elképzelései különböztek egymástól.

A Csakfoci úgy értesült, hogy nagy eséllyel Kispestről érkezhet a mislenyiekhez Aczél utódja, információink szerint ugyanis a legfőbb jelölt a kispadra a Budapest Honvéd akadémiájának szakmai vezetője, Pinezits Máté.

A 40 éves szakember az edzői karrierje során Sopronban, majd az MTK utánpótlásában dolgozott, 2020 nyarán érkezett a Magyar Futball Akadémiára, ahol két szezonon keresztül vezette az U19-es csapatot. Az eddigi legnagyobb megmérettetésére 2023 nyarán került sor, amikor nehéz időszakban, az NB I-es kiesést követően lett a Honvéd vezetőedzője, ezt követően 13 bajnoki és 1 Magyar Kupa-mérkőzésen irányította a másodosztályú együttest, majd október végén távoznia kellett.

Pinezits ezt követően is maradt a Honvéd kötelékében és az akadémia szakmai vezetője lett Szamosszegi Gáborral együtt.

Olvastad már?
Az Újpest távozó alapemberére a Honvéd csaphat le
A Csakfoci információi szerint jó esély van rá, hogy a lila-fehéreket hét év után elhagyó Branko Pauljevic Kispesten folytassa karrierjét.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz