Fotó: mtkbudapest.hu

NB II: Az MTK-t már csak a matematika tartja távol a biztos feljutástól

A kék-fehéreket a Pécsen elért döntetlen után pontszámban és a győzelmek számában is utolérheti ugyan az Ajka, de a gólkülönbséget tekintve aligha lesz megelőzhető már Horváth Dávid együttese.
Budai László 2023. május 8., hétfő 20:54
Fotó: mtkbudapest.hu
A kék-fehéreket a Pécsen elért döntetlen után pontszámban és a győzelmek számában is utolérheti ugyan az Ajka, de a gólkülönbséget tekintve aligha lesz megelőzhető már Horváth Dávid együttese.
Szerző: Budai László 2023. május 8., hétfő 20:54

Nem sok akciót hozott a Pécs-MTK bajnoki mérkőzés első félideje az NB II 36. fordulójában. A hazaiak a 32. percben egy szögletet követő Szabó Máté-lövéssel veszélyeztetettek, de a tekerést Rácz vetődve védte. A vendégek részéről elsősorban Kovács Mátyást lehetett dicsérni több jó megoldása miatt, de igazán nagy helyzet előtte sem adódott.

A második játékrész is hasonlóan alakult, sokáig ezúttal is csak egy Szabó M.-Rácz csata okozott izgalmakat, amelyet ismét a kék-fehérek kapusa nyert. A hajrában aztán kissé felpörögtek az események. A pécsieknek Harsányi és Kocsis B. révén is volt egy kevéssel mellé menő lövésük, míg a vendégek szabadrúgásból próbáltak gólt szerzeni, de Svedyuk fejjel nagyot mentett. Az utolsó pillanatokban pedig Palincsár tuszkolt kis híján, akrobatikus mozdulattal kapuba egy jobb oldali beadást.

A találkozó azonban végül 0-0-s döntetlennel zárult. Az MTK két fordulóval a vége előtt hat ponttal előzi meg az Ajkát, amely pontszámban és győzelmek számában is utolérheti ugyan a fővárosiakat, gólkülönbségben viszont aligha, mert a két együttes között 23 találat a különbség. Az MTK feljutása tehát csak a matematika miatt nem biztos még.

NB II, 36. forduló

PMFC-MTK 0-0

Olvastad már?
Az NB II-es edző totálisan kiakadt "tutyimutyi" játékosaira: "Mi elküldtük a másikat az édesanyjába, ezek meg..."
Pásztor József ilyen csapatot még nem látott, mint amilyet most kell edzenie Békéscsabán.
Elolvasom
Címkék: #NB II #MTK #PMFC #Pécs
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz