Fotó: mtkbudapest.hu

NB II: Az MTK magabiztosan húzta be a szuperrangadót és az élre állt

Bognár, Horváth és Zuigéber is eljutott egy-egy gólig és gólpasszig, a kék-fehérek így meggyőző játékkal, 4-2-es győzelemmel szerezték meg a három pontot a Diósgyőr ellen.
Budai László 2023. március 13., hétfő 20:56
Fotó: mtkbudapest.hu
Bognár, Horváth és Zuigéber is eljutott egy-egy gólig és gólpasszig, a kék-fehérek így meggyőző játékkal, 4-2-es győzelemmel szerezték meg a három pontot a Diósgyőr ellen.
Szerző: Budai László 2023. március 13., hétfő 20:56

Az első 25 perc sajnos nem a helyzetekről, hanem a sérülésekről szólt az MTK-Diósgyőr NB II-es szuperrangadón. A hazaiaknak előbb Rácz Gergő kapust kellett lecserélniük egy ütközés után, majd Poór Patrik sem tudta folytatni a játékot. A kék-fehéreket azonban ez sem zavarta meg, és a 27. percben megszerezték a vezetést: Zuigéber passzolt középre jobbról, Bognárról Spalek elé került a labda, aki lekészített a 19 éves Horváth Artúrnak, ő már lőtt, és bár Senkó beleért a labdába, az a kezéről a kapuba pattant (1-0).

A 39. percben kétgólosra növelte előnyét az MTK: Horváth A. ezúttal kipasszolt a jobboldalon meginduló Bognárnak, aki betört a 16-oson belülre, tolta-tolta egyre beljebb a labdát, majd ballal kilőtte a jobb alsót (2-0).

A hazaiak a második félidőben öt perc alatt megrúghatták volna a harmadikat is, de Stieber első lövését védte a vendégek kapusa, másodjára pedig hét méterről, óriási helyzetben rosszul célzott az MTK támadója.

De nem sokáig kellett várniuk a kék-fehéreknek az újabb találatra: az 59. percben Bárdos szabálytalankodott Zuigéberrel szemben a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt Stieber vágta a léc alá (3-0).

A Diósgyőr nem sokra rá egy Jurek-találattal szépített, de az MTK  a 74. percben visszaállította a háromgólos különbséget: Bognár ugratta ki Zuigébert, aki meglőtte a negyedik budapesti gólt.

A hajrában a miskolciak még Jurek 20 méteres, jobb alsóba lőtt labdájával ismét kicsit közelebb kerültek, de az MTK győzelme nem forgott veszélyben (4-2).

NB II, 27. forduló

MTK-Diósgyőr 4-2 (Horváth A. 27., Bognár 39., Stieber 59. - 11-esből, Zuigéber 74., ill. Jurek 63., 87.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz