NB II: "Az egész magyar klubfociban teljesítmény-orientáltságra van szükség" - a bajnokcsapat sportigazgatója nem tesz különbséget a külföldi és a magyar játékosok között

Fekete Tivadar sportigazgató szerint jelenleg csodálatos érzés lehet, ha valaki a másodosztályban első és ezzel az élvonalba jutott Nyíregyháza Spartacus labdarúgója.
Nyikes Zoltán 2024. május 22., szerda 11:30
Fekete Tivadar sportigazgató szerint jelenleg csodálatos érzés lehet, ha valaki a másodosztályban első és ezzel az élvonalba jutott Nyíregyháza Spartacus labdarúgója.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 22., szerda 11:30

A Nyíregyházánál dolgozó szakember az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában azt mondta, az előző nyáron igyekeztek reális célt megfogalmazni, ez pedig az élmezőnyben küzdés volt, annak pedig sok összetevője van, hogy végül a bajnokság megnyerése és a feljutás lett az erőfeszítések eredménye.

– Az idény előtt 14 játékostól elköszöntünk, viszont érkezett 13 új futballista, akikkel hosszabb távra állapodtunk meg, így ha most őket keresik bármelyik klubtól, akkor tárgyalóasztalhoz kell ülni – mondta Fekete Tivadar, aki hozzátette, a keret ilyen mértékű átalakítása után felelőtlenség lett volna elvárásként a feljutást megfogalmazni. – Nemsokára elkészül az új, 8500 férőhelyes stadionunk, amire szükség is van, mert nagy az érdeklődés, lázba jöttek a nyíregyházi és a szabolcsi emberek, úgyhogy most Nyíregyházán labdarúgónak lenni csodálatos érzés kell, hogy legyen – jelentette ki.

A sportigazgató elmondta, a tavaly nyáron lefektetett tervekhez tartják magukat, változatlanul a játékosok teljesítménye határoz meg mindent.

– Nemcsak itt, hanem az egész magyar klubfutballban teljesítmény-orientáltságra van szükség, ezért, bár mindenképpen szükséges lesz erősítenünk, alapvetően igyekszünk olyan labdarúgókat kiválasztani, akik megfelelnek a mi szempontrendszerünknek – nyilatkozta Fekete Tivadar. Hozzátette, örülnének annak, ha az élvonalban minél több magyar játékosuk lenne, ezért első körben a hazai piacon keresgélnek.

– Ha viszont nem találunk olyat, akit szeretnénk, akkor kinyitjuk az ajtót. Nem teszünk különbséget a külföldi és a magyar játékosok között, az sokkal fontosabb, hogy feleljen meg, legyen jó futballista és akarjon tenni a nyíregyházi csapatért – fogalmazott a sportigazgató.
(MTI)

Olvastad már?
Holendernél totálisan elszakadt a cérna: Lefizetést mutogatott a bírónak, gúnyosan tapsolt és káromkodott is - fotó, videó
A 16-szoros magyar válogatott támadó nem bírt uralkodni az érzésein, mindent megtett azért a lefújás után, hogy kiállítsák.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz