Fotó: vasasfc.hu

NB II: A Honvéd a piros lapokat, a Vasas a feljutó helyet és a három pontot gyűjtötte be Kispesten - videó

A Vasas kettős emberelőnyben, nagyon simán győzte le a Honvédot, így újra fellépett a második helyre.
Póczik Dávid 2024. május 6., hétfő 21:53
Fotó: vasasfc.hu
A Vasas kettős emberelőnyben, nagyon simán győzte le a Honvédot, így újra fellépett a második helyre.
Szerző: Póczik Dávid 2024. május 6., hétfő 21:53

Az NB II 32. fordulója a Budapest Honvéd-Vasas városi rangadóval zárult hétfőn este. A Bozsik Arénában rendezett összecsapás első 30 percében a kispesti csapat egyenrangú ellenfele volt az angyalföldieknek, azonban szűk fél óra játék után Adorján Krisztián egy labdavesztés után lerántotta az ígéretes helyzetben kilépő Hidi M Sándort, amiért a játékvezető kiállította.

A Vasas ezt követően néhány percen belül kihasználta emberelőnyét: Pávkovics a jobb szélről ívelt középre, ahol Tóth Milán két védő szorításában, kapásból, látványos mozdulattal bombázott a hazai kapuba (0-1).

A 43. percben aztán egy szintén hatalmas találatot jegyezhettünk fel a vendégeknél, ekkor Doktorics maradt üresen a 16-os bal szélén, ahol egy kipattanó labdát egy átvétel után bődületesen felvarrt a bal felsőbe (0-2). A félidő hosszabbításában végleg eldöntötte a három pont sorsát a Vasas, Tóth 15 méterről, védhetetlenül lőtt a kapu bal sarkába (0-3).

A folytatásban tovább gyülekeztek a felhők a hazaiak feje felett: Bobál Gergő is piros lapot kap, miután a játékvezető úgy látta, hogy egy kakaskodás után lekönyökölte Baráth Botondot. A Honvéd végül több gólt már nem kapott, igaz, betalálni sem tudtak a kispestiek, akik így a 12. helyen maradtak, míg a Vasas visszavette a második helyet az ETO-tól.

NB II, 32. forduló

Budapest Honvéd-Vasas 0-3 (Tóth 32., 47., Doktorics 43.)

Kiállítva: Adorján 27., Bobál 51.

Honvéd: Dúzs – Kovács (Eördögh, 75.), Szabó, Pekár, Kulbachuk – Keresztes (Bocskay, 75.), Adorján, Lőrinczy (Nyitrai, 57.) – Kundrák (Krajcsovics, 57.), Bobál, Kerezsi (Simon, 87.)

(cserék: Tujvel, Gyetván, Bocskay, Kaczvinszki, Krajcsovics, Haragos, Nyitrai, Kocsis, Eördögh, Simon)

Vasas: Jova – Pávkovics, Baráth, Otigba – Bakti (Girsik, 82.), Berecz, Hidi M, Urblík (Hinora, 73.), Doktorics (Bukta, 76.) – Tóth (Zimonyi, 76.), Radó (Holender, 73.)

(cserék: Uram, Bánfalvi, Litauszki, Holender, Hinora, Deutsch, Ódor, Vida, Bukta, Girsik, Szalay, Zimonyi)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz