ZTE

NB I: Megvan a ZTE új vezetőedzője - hivatalos

A holland Ricardo Moniz lett a ZTE új vezetőedzője.
Privacsek András 2022. május 25., szerda 18:00
A holland Ricardo Moniz lett a ZTE új vezetőedzője.
Szerző: Privacsek András 2022. május 25., szerda 18:00

Ahogy azt a csakfoci.hu korábban már előrevetítette, Ricardo Monizt nevezték ki a ZTE vezetőedzőjének.

Ricardo Moniz 1964-ben születetett Rotterdam városában. Profi játékospályafutása során holland, illetve belga csapatokban játszott, de már egészen fiatalon, harminc éves kora előtt felhagyott a profi futballal - írja a ztefc.hu.

Edzői karrierje elején több, nemzetközi szinten is elismert csapatnál szerzett tapasztalatot különböző pozíciókban. A 2000-es években dolgozott a svájci Grasshoppers, a PSV Eindhoven, a Tottenham Hotspur és a Hamburger SV együttesénél is.

Vezetőedzőként az első nagy sikerét 2012-ben aratta, amikor osztrák bajnok, majd kupagyőztes lett a Red Bull Salzburg csapatával. Még ebben az évben a Ferencváros edzőjévé nevezték ki és az idény végén Ligakupa győzelmet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel.

Közel másfél év után távozott a Fraditól, ezután dolgozott Lengyelországban, Németországban, Angliában, Hollandiában, Dániában és Szlovákiában is. Az 57 éves szakember legutóbb a német Hamburger SV csapatánál dolgozott egyéni edzőként.

- Ricardo Moniztól azt várjuk, hogy egy eredményes, közönségszórakoztató futballt játszó csapatot alakítson ki. Az a célunk, hogy az ő vezetése mellett, odaérjünk az első öt pozíció egyikébe – nyilatkozta Végh Gábor.

- Egy szenvedélyesen győzni akaró és győzni szerető embert kerestünk a vezetőedzői pozícióba, aki hisz a fiatal játékosokban és építi is őket. Ricardo minden edzésen és mérkőzésen száz százalékon ég, és ezt a munkamorált várja el a játékosoktól is. Teljes mértékben beleillik abba a profilba, amit kerestünk, ezért esett rá a választásunk az elnök úrral – mondta Dragóner Attila, a klub sportigazgatója.

Címkék: #ZTE #Ricardo Moniz
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz