NB I: A Bobál-ikrek intézték el a Puskás Akadémiát Zalaegerszegen - videó

Bobál Gergely, illetve az őt váltó ikertestvére, Bobál Dávid góljával győzte le a ZTE a Puskás Akadémiát vasárnap, így ellépett az OTP Bank Liga kiesőzónájából.
Dudás Gábor 2020. június 7., vasárnap 20:46
Bobál Gergely, illetve az őt váltó ikertestvére, Bobál Dávid góljával győzte le a ZTE a Puskás Akadémiát vasárnap, így ellépett az OTP Bank Liga kiesőzónájából.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 7., vasárnap 20:46

I. félidő:

Kevés igazán nagy helyzetet és nulla gólt hozott az első félidő. Szép jelentből azért így sem volt hiány: a 39. percben Radó egy remek akció végén, 16 méterről tekert a bal felső sarok felé, a fiatal Tóth Balázs azonban nagyszerű vetődéssel szögletre mentett.

A 43. percben aztán kis híján a Puskás Akadémia szerzett vezetést: Knezevic parádésan löbbölte a labdát a lesgyanús helyzetből induló Gyurcsó elé, aki azonban nem tudta jól befejezni az akciót, illetve Demjén védett.

II. félidő:

A fordulás után nem sokkal aztán a ZTE örülhetett. A 48. percben, a magyar válogatott Nagy Zsolt hibája után Bobál Gergely lőhetett 18-19 méterről, és ballal hatalmas gólt ragasztott a kapu jobb oldalába (1-0).

Az 50. percben kis híján válaszolt is a vendégcsapat, előbb Gyurcsó fejesénél mentett a kapu előtt Katanec, majd a szögletet követően Golgol pöckölt a bal kapufa mellé. Sőr, újabb két perc elteltével Golgol 21 méteres, gyengécskének tűnő lövése a meglepett Demjén mellett csattant a jobb kapufán.

A 68. percben meccslabdája volt a zalaegerszegieknek: Radó 9 méteres fejesét óriási bravúrral szedte ki a kapu jobb oldalából Tóth. A 76- percben Mitrovic lőtt az oldalhálóba nagy helyzetben, a másik oldalon pedig Katanec kis híján a saját kapujába csúsztatott.

A hajrára védelmét, védekezését megerősítő ZTE Bobált lecserélte Bobálra, ami nyerő húzásnak bizonyult, hiszen a padról beszállt és testvérét váltó Bobál Dávid egy Bőle-szabadrúgás a kapu bal oldalába fejelt, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A kék-fehérek ezzel elléptek a kiesőzónából, jelenleg a 8. helyen állnak (a DVSC pedig visszacsúszott a 11. pozícióba), míg a felcsútiak maradtak 5 pontra a dobogótól.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

ZTE - Puskás Akadémia 2-0 (Bobál G. 48., Bobál D. 86.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt!

Később:

21:05: FTC - Diósgyőr - ÉLŐBEN itt!

Az NB I állása:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Újpest
Csatárok és védők
Csatárokat és védőket is keresgetnek a lila-fehérek - ezt Bartosz Grzelak vezetőedző árulta el a klub sajtóeseményén.
Pécsi MFC
Aczél Zoltán
A Csakfoci úgy tudja, hogy minden bizonnyal az NB II-ből kiesett Pécsi MFC vezetőedzője lesz a Kozármislenytől távozó Aczél Zoltán.
Tovább az összes átigazoláshoz