ZTE

Gallas: "Nem értem, két ZTE-játékos miért nem kapott válogatott meghívót" - a klub egyéni edzője szerint jó irányba haladnak

A korábbi vb-ezüstérmes William Gallas elmondta, hogy szerinte Tajti Mátyást és Demjén Patrikot behívhatta volna Marco Rossi a magyar válogatott keretébe.
Póczik Dávid 2022. március 31., csütörtök 20:30
A korábbi vb-ezüstérmes William Gallas elmondta, hogy szerinte Tajti Mátyást és Demjén Patrikot behívhatta volna Marco Rossi a magyar válogatott keretébe.
Szerző: Póczik Dávid 2022. március 31., csütörtök 20:30

A vb-ezüstérmes William Gallas korábban a Chelsea-ben, az Arsenalban és a Tottenham Hotspurnél is játszott, most Zalaegerszegen dolgozik egyéni edzőként. Az egykori francia középhátvéddel a ZTE hivatalos honlapja készített interjút, ahol elmondta, hogy érzi magát Zalaegerszegen a nyári kinevezése óta.

- Az a benyomásom, hogy a klub sokat fejlődött, mondom ezt úgy, hogy még csak hat hónapja vagyok itt. Az első csapat jó eredményeket ér el és folyamatosan kapcsolatban vagyok a vezetőséggel, ezért tudom, hogy szeretnék az egyesületet még jóbbá tenni. Idő kell ehhez és sok munkát kell befektetni a pályán kívül, de nagyon jó irányba halad a klub - fogalmazott Gallas.

- Élvezem az itt eltöltött munkát, mert fiatalokkal dolgozhatok és megoszthatom velük a tudásom. A közös munka során el tudom magyarázni nekik, hogyan védekezzenek, bátorítom őket a technikájuk javítására. Megbeszéljük, hogy miként játszottak a hétvégi mérkőzésen, videóelemzés segítségével, ami nagyon fontos.

Az egykori bekk beszélt a ZTE jelenlegi keretéről is és elmondta, hogy szerinte a kék-fehérek két játékosa is kaphatott volna meghívót Marco Rossitól a magyar válogatott elmúlt két felkészülési mérkőzésére.

- Az első csapat nagyon kompakt, a védők sokat fejlődtek, de ugyanakkor a középpályán van egy nagyon fontos játékos, Bojan Sankovic. Ő nagyon fontos játékosa a csapatnak, mert ott maradt a védők előtt. Egy csapatnak szüksége van egy ilyen játékosra, mert ő "védelmezi" a hátvédeket. Körülötte pedig olyan középpályások vannak, akik tudnak játszani és nem félnek előre menni. Általánosságban azt mondanám, hogy a teljes csapat jó benyomást tett rám a szezonban, mert az előző szezon nehézségeihez képest sokat fejlődtek.

- De van két játékos, akit kiemelnék és nem értem, miért nem kaptak válogatott meghívót, mert tudom, hogy most voltak barátságos meccsek és ilyenkor lehetőséget kaphatnak játékosok arra, hogy eddzenek a válogatottal. Az egyik játékos Demjén Patrik, akit behívhattak volna. Annak ismeretében, hogy a három jelenlegi kapus hasonló korú (30-31 évesek), itt egy kapus, aki a Zetében játszik és még csak 24 éves. Ezért azt gondolom, hogy időszerű lett volna behívni őt és lehetőséget adni neki. A másik játékos Tajti Mátyás, a csapatunk középpályása, akinek szintén jó szezonja van. Nem beszélnek róla sokat, de amikor látom, azt látom, hogy visszafogott játékos, aki tudja, mit kell csinálni és mindig jó időben játssza meg a labdát. Neki is meghívót kellett volna kapnia a nemzeti csapatba - zárta Gallas.

Olvastad már?
Az északírek elleni meccs hőse: "Nem kell ennek nagy jelentőséget tulajdonítani, ezért vagyunk csapat"
A Fradi kapusa, Dibusz Dénes szerint a magyar csapat nem tudta annyira kontrollálni az északírek elleni találkozót, mint amennyire szerette volna.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz