A magyar válogatott kedden felkészülési mérkőzésen 1-0-s győzelmet aratott Észak-Írországban. A magyar sikerhez nagyban hozzájárult kulcsfontosságú bravúrjaival a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes, aki a sérült Gulácsi Pétert helyettesítette. Dibuszt arról is kérdezte a Fradi honlapja, hogy mit szólt ahhoz, hogy a sajtóban leginkább őt dicsérték a meccs kapcsán.

– Egy-két véleményt, szalagcímet én is láttam, amit a magyar lapok átvettek és lehoztak, örülök neki, hogy a helyi újságok is úgy látták, hogy jó teljesítményt nyújtottam. Voltak fontos hárításaim és olyanok is, amelyek a bravúr kategóriájába sorolhatók, örülök, hogy a védéseim azt eredményezték, hogy végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést – fogalmazott a 31 éves hálóőr.

A válogatott 20-szoros kapusa elmondta, hogy értékelte teljesítményét a nemzeti csapat.

– Mindenki gratulált a mérkőzést követően. Egy csapat vagyunk, egyként nyerünk, egyként veszítünk, úgyhogy igazából nem is kell ennek nagy jelentőséget tulajdonítani, hiszen akkor működik jól egy csapat, ha az egyik meccsen az egyik, a másikon pedig egy másik játékos tudja vállalni ezt a szerepet. A csapat, a közös siker a legfontosabb.

A magyar válogatott a júniusi Nemzetek Ligája mérkőzések előtt utoljára tudott együtt készülni. A mieink – az északír győzelmen kívül – egy Szerbia elleni 1-0-s vereséggel zárták ezt a válogatott szünetet. A Fradi csapatkapitánya értékelte az elmúlt két találkozót.

– Két eléggé eltérő stílusú ellenféllel játszottunk. A hazai, szerbek elleni mérkőzésben azt gondolom, hogy több volt, ott egy picivel bátrabb és jobb játékot vártam volna magunktól. Ugyanúgy, ahogy a belfasti mérkőzésen is, azt éreztem, hogy néhány rövidebb időszaktól eltekintve nem tudtuk olyan szinten uralni a mérkőzést, ahogyan azt szereztük volna – vélekedett a zöld-fehérek 31 éves kapus. Nyilván ehhez sok köze volt az ellenfélnek is, hiszen Észak-Írország olyan stílusban játszott, ami egy másfajta játékot követelt meg tőlünk is, emellett a pálya is elég nehéz volt, úgyhogy én ennek tudnám be, hogy nem tudtuk annyira kontrollálni a találkozót, amennyire szerettük volna. Persze, amikor ilyen szituációk adódnak, akkor az új helyzetre tudni kell reagálni – mi reagáltunk, az pedig mindenképpen örömteli, hogy úgy is győzelemmel tudtuk zárni a mérkőzést, hogy nem játszottunk igazán jól. Tudjuk, hogy nyáron a Nemzetek Ligájában jóval komolyabb ellenfelek ellen sokkal jobb teljesítményre lesz majd szükségünk.

A hétvégén a Fradi a második helyezett Puskás Akadémia csapatához látogat majd az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A ferencvárosiak győzelmük esetén tíz ponttal is megléphetnek a Felcsút előtt.

Gyakorlatilag a legutóbbi, Mezőkövesd elleni mérkőzés lefújása után már tudtuk azt, hogy a válogatott szünetet követően egy sorsdöntő bajnoki vár majd ránk, hiszen a közvetlen riválisunkhoz látogatunk, győzelem esetén pedig tetemesre hizlalhatjuk az előnyünket. Ennek szellemében készülünk a vasárnapi találkozóra. A válogatott összetartás közben is szóba került már a Puskás elleni mérkőzés, de igazából mostantól, csütörtöktől került át a fókusz erre a találkozóra. Várjuk nagyon a meccset, mondanom sem kell, nyerni szeretnénk – mondta Dibusz az interjú zárásában.

Balogh Norbert: “A szlovák bajnokság sokkal agresszívabb, próbálok ehhez alkalmazkodni” – ezért igazolt a DAC-hoz