Edzője a vagány válogatott újoncról: "Extra játékos, akire minden futballszerető felkapja a fejét”

A ZTE vezetőedzője, Boér Gábor szerint Babati Benjamin a jelenlegi teljesítménye alapján rászolgált a válogatott meghívóra, amelyre a csapat és Zalaegerszeg egyaránt büszke. Hozzátette, játékosa olyan extra kvalitásokkal rendelkezik, amelyek kiemelik az átlagból és ezáltal a nemzeti csapat is hasznára lehet.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 26., szerda 12:18
A ZTE vezetőedzője, Boér Gábor szerint Babati Benjamin a jelenlegi teljesítménye alapján rászolgált a válogatott meghívóra, amelyre a csapat és Zalaegerszeg egyaránt büszke. Hozzátette, játékosa olyan extra kvalitásokkal rendelkezik, amelyek kiemelik az átlagból és ezáltal a nemzeti csapat is hasznára lehet.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 26., szerda 12:18

A ZTE támadója, Babati Benjamin egyike azon Marco Rossi szövetségi kapitány újoncainak, aki ott van a magyar válogatott törökök és oroszok elleni NL-mérkőzésekre készülő 25 fős keretében. A 24 éves csatár edzője, Boér Gábor szerint játékosa rászolgált a meghívóra. Jól példázza, hogy az előző idénybeli jó teljesítménye mellett az utolsó fordulóban, a MOL Fehérvár FC ellen félpályáról lőtt gólját a szezon legszebb találatának választották meg.

- Miután értesültünk a meghívóról, a délutáni edzés előtt megtapsoltuk, egytől-egyig gratuláltunk neki. Mindenki büszke volt rá, hiszen a csapattársak is kellettek ahhoz, hogy ilyen teljesítményt tudjon nyújtani. Büszkeség számunkra és Zalaegerszeg városának is! - kezdte a csakfoci.hu-nak Boér Gábor, aki rendkívül jó véleménnyel volt Babati hozzáállásáról is - Az edzésmunkája, viselkedése példaértékű, keményen dolgozik hétről hétre. Jól fejezte be az előző bajnokságot, majd a mostanit is nagyon jól kezdte. Ha a pillanatnyi formát és az edzésmunkát nézzük, abszolút megérdemelte a meghívót.

Adódik a kérdés, miben lehet hasznára a válogatottnak a ZTE saját nevelésű labdarúgója.

- Babati egy olyan extra kvalitású játékos, aki rendkívül kreatív és olyan dolgokat lát a pályán, amit mások később vesznek észre. Nagyon jó az előkészítésben,

elég csak a hétvégi, Mezőkövesd elleni bajnokin adott gólpasszára gondolni, amire minden futballszerető felkapja a fejét.

A gólszerzésben is jeleskedik, hiszen a fehérváriak ellen a félpályáról szerzett gyönyörű gólt. Amellett, hogy taktikailag képzett, ezek az extra dolgok színesítik a játékát, az átlag fölé emelik minden szempontból.

Boér szerint még sokra viheti játékosa, aki egyúttal közel került ahhoz, ami magyar bajnok édesapjának nem jött össze.

- Úgy néz ki, az utód elhagyta az elődöt. Nagyon szép, sikeres évek állnak előtte. Bízok benne, hogy ezt az irányításom alatt be fogja bizonyítani. Profizmusa példaértékű már most, hiszen például a hétfői edzésen kiemelte nekem, hogy a Fradi elleni mérkőzést tartja a legfontosabbnak, és arra szeretne koncentrálni.

És mit kívánt neki az edzője?

- Személy szerint azt kívántam neki, hogy még sok-sok meghívót kapjon, és megannyi válogatott meccsen szerepeljen. Kértem tőle, ugyanolyan vagánysággal és kedvel futballozzon, mint ahogy nálunk teszi nap mint nap.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz