Fotó: facebook.com/kozarmislenyfc
ZTE

Aczél Zoltán újra az NB I-ben lehet vezetőedző - a részletek

Ha a következő bajnokin ismét veszít a ZTE, új vezetőedzővel folytathatják. Honlapunk úgy tudja, az első számú kiszemelt Aczél Zoltán.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 29., szerda 9:50
Fotó: facebook.com/kozarmislenyfc
Ha a következő bajnokin ismét veszít a ZTE, új vezetőedzővel folytathatják. Honlapunk úgy tudja, az első számú kiszemelt Aczél Zoltán.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 29., szerda 9:50

Hét forduló után a bennmaradást jelentő 10. helyen áll a Zalaegerszeg együttese az NB I-ben, a paksiak elleni hazai vereség után azonban felmerült az edzőváltás lehetősége a klubnál. Egyelőre viszont még nem történt hivatalos bejelentés ez ügyben és továbbra is Waltner Róbert készíti fel az együttest, akinek a sorsa a következő bajnokin dőlhet el.

Amennyiben a zalaiak veszítenek, abban az esetben új vezetőedzővel folytathatják a kék-fehérek: a csakfoci.hu - az nso.hu-hoz hasonlóan - úgy értesült,

hogy az egyik legfőbb kiszemelt a kispadra Aczél Zoltán, aki jelenleg a harmadosztályban veretlen HR-Rent Kozármisleny élén dolgozik.

csakfoci.hu úgy tudja, hogy már kétszer is történt egyeztetés a két klub vezetői között, ám egyelőre nem született megegyezés: mivel Aczélt élő szerződés köti a mislenyiekhez, a kontraktusban pedig nem szerepel kivásárlási záradék, ez pedig bonyolítja a helyzetet, hiszen a zalaiaknak ki kellene vásárolniuk őt az élő szerződésből, vagyis egy edzőváltásnak komolyabb anyagi vonzatai is lehetnek.

A magyar sajtóban továbbá felmerült még jelöltként Feczkó Tamás neve is, aki legutóbb a Diósgyőri VTK-nál dolgozott, de jelen állás szerint Aczél az elsőszámú jelölt.

Mint ismert, az 54 éves szakembernek van már élvonalbeli tapasztalata is, korábban a REAC, a Siófok, a Diósgyőr és a Haladás együtteseinél is megfordult az élvonalban, valamint a magyar válogatottnál is dolgozott Erwin Koeman szakmai stábjában, 2011-ben viszont fogadási csalási ügyének vádjával őrizetbe vették a Videoton-Haladás Magyar Kupa-mérkőzést követően, így nem folytathatta szombathelyi munkáját. Ezt követően a Magyar Labdarúgó Szövetség egy időre el is tiltotta a munkavégzéstől, 2017-ben pedig a Fővárosi Ítélőtábla bűnösnek találta, felfüggesztetett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélte. Aczél ellen nem találtak bizonyítékot arra, hogy pénzt fogadott volna el, ellenben azt felrótták bűnként, hogy tudott a bundázásról, de nem jelentette, szemet hunyt felette.

Aczél az elmúlt időszakban jobbára alacsonyabb osztályban dolgozgatott, az utóbbi időszakban már az NB III-ban vállalt munkát Dabason, majd Kozármislenyben, amennyiben végül Zalaegerszegre kerülne, 13 év után dolgozhatna újra az NB I-ben.

Olvastad már?
MLSZ: Szektorbezárások a Diósgyőrnek, pénzbüntetés a Fradinak és másik két NB I-es klubnak - fegyelmi eljárás indult a derbi után is
A derbi után szurkolói rendzavarások miatt bűnhődik a Ferencváros és az Újpest is. A Diósgyőrnek szintén a szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért pénzbüntetés mellett szektorokat kell lezárnia.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz