Fotó: facebook.com/kozarmislenyfc
ZTE

Aczél Zoltán újra az NB I-ben lehet vezetőedző - a részletek

Ha a következő bajnokin ismét veszít a ZTE, új vezetőedzővel folytathatják. Honlapunk úgy tudja, az első számú kiszemelt Aczél Zoltán.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 29., szerda 9:50
Fotó: facebook.com/kozarmislenyfc
Ha a következő bajnokin ismét veszít a ZTE, új vezetőedzővel folytathatják. Honlapunk úgy tudja, az első számú kiszemelt Aczél Zoltán.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 29., szerda 9:50

Hét forduló után a bennmaradást jelentő 10. helyen áll a Zalaegerszeg együttese az NB I-ben, a paksiak elleni hazai vereség után azonban felmerült az edzőváltás lehetősége a klubnál. Egyelőre viszont még nem történt hivatalos bejelentés ez ügyben és továbbra is Waltner Róbert készíti fel az együttest, akinek a sorsa a következő bajnokin dőlhet el.

Amennyiben a zalaiak veszítenek, abban az esetben új vezetőedzővel folytathatják a kék-fehérek: a csakfoci.hu - az nso.hu-hoz hasonlóan - úgy értesült,

hogy az egyik legfőbb kiszemelt a kispadra Aczél Zoltán, aki jelenleg a harmadosztályban veretlen HR-Rent Kozármisleny élén dolgozik.

csakfoci.hu úgy tudja, hogy már kétszer is történt egyeztetés a két klub vezetői között, ám egyelőre nem született megegyezés: mivel Aczélt élő szerződés köti a mislenyiekhez, a kontraktusban pedig nem szerepel kivásárlási záradék, ez pedig bonyolítja a helyzetet, hiszen a zalaiaknak ki kellene vásárolniuk őt az élő szerződésből, vagyis egy edzőváltásnak komolyabb anyagi vonzatai is lehetnek.

A magyar sajtóban továbbá felmerült még jelöltként Feczkó Tamás neve is, aki legutóbb a Diósgyőri VTK-nál dolgozott, de jelen állás szerint Aczél az elsőszámú jelölt.

Mint ismert, az 54 éves szakembernek van már élvonalbeli tapasztalata is, korábban a REAC, a Siófok, a Diósgyőr és a Haladás együtteseinél is megfordult az élvonalban, valamint a magyar válogatottnál is dolgozott Erwin Koeman szakmai stábjában, 2011-ben viszont fogadási csalási ügyének vádjával őrizetbe vették a Videoton-Haladás Magyar Kupa-mérkőzést követően, így nem folytathatta szombathelyi munkáját. Ezt követően a Magyar Labdarúgó Szövetség egy időre el is tiltotta a munkavégzéstől, 2017-ben pedig a Fővárosi Ítélőtábla bűnösnek találta, felfüggesztetett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélte. Aczél ellen nem találtak bizonyítékot arra, hogy pénzt fogadott volna el, ellenben azt felrótták bűnként, hogy tudott a bundázásról, de nem jelentette, szemet hunyt felette.

Aczél az elmúlt időszakban jobbára alacsonyabb osztályban dolgozgatott, az utóbbi időszakban már az NB III-ban vállalt munkát Dabason, majd Kozármislenyben, amennyiben végül Zalaegerszegre kerülne, 13 év után dolgozhatna újra az NB I-ben.

Olvastad már?
MLSZ: Szektorbezárások a Diósgyőrnek, pénzbüntetés a Fradinak és másik két NB I-es klubnak - fegyelmi eljárás indult a derbi után is
A derbi után szurkolói rendzavarások miatt bűnhődik a Ferencváros és az Újpest is. A Diósgyőrnek szintén a szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért pénzbüntetés mellett szektorokat kell lezárnia.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz