Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) szeptember 28-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Van Nieff Yoell (Puskás) és Abdoulaye Diaby (Újpest) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, az FTC és a Kisvárda elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Polgár Kristóf (Diósgyőr) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB összevont eljárás alapján a Diósgyőrt a Pécs, Nyíregyháza és a Szentlőrinc elleni hazai bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) és mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli 1 soron következő mérkőzésre a sportszervezet hazai NB II-es bajnoki mérkőzéseinek otthont adó DVTK Stadion „F”, „G”, „H”, „I” és „J” szektorainak lezárását.

A Diósgyőr nem tud róla

“Bár a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos weboldalán megjelent egy hír, miszerint a DVTK pénzbüntetésben részesült és egy soron következő mérkőzésére elrendelik a DVTK Stadion egyes szektorainak lezárását, a klub meglepő módon semmilyen formában nem kapott a szövetségtől hivatalos értesítést a döntésről, így egyelőre a DVTK sem tud erre hivatalosan reagálni” – írták a dvtk.eu-n megjelent közleményben a borsodiak.

NB III

Ferkó Ádám (BKV) és Rédei Milán (SBTC) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Horváth Gábor asszisztens edző (Nagykanizsa) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Balassagyarmat – Gold-Sport mérkőzéssel kapcsolatban a Balassagyarmatot sportszakembere súlyosan sportszerűtlen magatartásáért pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában lejátszott Ferencváros – Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban a FEB mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárást indított szurkolói rendzavarások, köztük pirotechnika-használat, valamint megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt. A szurkolói cselekményeket a fegyelmi bizottság a későbbiekben tárgyalja.

Jagodics Bence (Siófok), Szatmári Csaba (Diósgyőr) és Sike József Dániel (SBTC) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Rozmis Gabriella (Astra) és Fehér Anna (Nagykáta) 1-1 soron következő női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült. Hamar István (Szigetszentmiklós) és Tóth László Dániel (Sárvár) 1-1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.