Vignjevic a derbiről: "A közönség nem láthatott magas színvonalú futballt", Rebrov: "Számomra ez egy jó meccs volt" - edzői értékelések

Az MTK edzője játékosai mentális erejét dicsérte, Nikolic nehéz időszakról beszélt, Radoki 30 év alatt még nem látott ilyen hibákat. Értékelések.
Csakfoci Admin 2019. február 9., szombat 22:48
Az MTK edzője játékosai mentális erejét dicsérte, Nikolic nehéz időszakról beszélt, Radoki 30 év alatt még nem látott ilyen hibákat. Értékelések.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. február 9., szombat 22:48

Újpest - Ferencváros 1-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest): "A legjobb rész a mai estében az volt, ahogy a szurkolók végig mellettünk álltak és buzdítottak akkor is, amikor nem úgy tűnt, hogy ki tudunk egyenlíteni. A közönség ma nem láthatott magas színvonalú futballt, a rövid, négy hetes felkészülést követően ez még csak a második mérkőzés volt, így nem tudtak a fiúk olyan szinten égni, ahogy egy derbin kellene.

Az első 20-25 percben ugyan kontrolláltuk a meccset, de a kaputól 30 méterre nem látszódott, hogy mi az elképzelés, hogyan akarjuk befejezni az akcióinkat. A második játékrészben inkább a harcé volt a főszerep, ekkor nem sok lehetőséget alakítottak ki a csapatok a másik kapuja előtt. Összességében gratulálok a társaságnak a ma megszerzett egy ponthoz és még egyszer köszönöm a szurkolóknak a támogatást."  (ujpestfc.hu)

Szerhij Rebrov (Ferencváros): "Ez egy igazi Derbi volt, az Újpest próbálta irányítani a játékot, jobban, mint azt nálunk tették tavaly a Groupamában. Megérdemelték a gólt és az egyenlítést, de kevesebb helyzetet alakítottak ki, mint mi. Természetesen mindenkit bosszant, hogy a végén betaláltak, ennek ellenére is kilencpontos előnyünk van már. Számomra ez egy jó meccs volt, függetlenül attól, milyen körülmények között született a meg a döntetlen. Az edzéseken nem lehet mindenre felkészülni, hiszen ha kijövünk egy ilyen atmoszférába, rögtön minden megváltozik. A gól talán megnyugtatott minket az elején. A második félidőben sok helyzetet próbáltunk teremteni. Ami a csatárhelyzetet illeti, három csatárom van, konkurencia helyzet van, Böde többet játszott most, mint Lanzafame, de mindkettejük teljesítményével elégedett vagyok." (fradi.hu)

Marko Nikolic (Vidi): "Egy nagyon nehéz időszakot élünk most át másfél álommérkőzésekkel, álomgyőzelmekkel teli év után. Talán az eddigi sikerekért most nyújtja be a labdarúgás a számlát. Az elmúlt két mérkőzésen nyerni kellett volna, a helyzetek száma megfelelő volt, ma még többet is alakítottunk ki, mint egy hete. Azonban úgy éreztem, bármennyi helyzetet ki tudunk alakítani, de nem lövünk gólt. Nem tudok rosszat mondani a csapatról, mindent megtettek a sikerért, de a foci ilyen, időnként jönnek a nehéz időszakok. Erősnek kell maradnunk most is, és el kell kezdeni győzni." (dvtk.eu)

Fernando Fernandez (DVTK): "A Vidi keretét nagyszerű játékosok alkotják, más célokért küzdenek mint mi, kétségtelenül élcsapatról van szó. Az nem elég, hogy ők jelenleg távol állnak a csúcsformától, nekünk jól kellett játszanunk, és a győzelemhez szükség volt egy csipetnyi szerencsére is. Nagyon fontos a csapat mentális állapota, de nem csak ma. Egy hete a Mezőkövesd ellen akkor kaptuk a gólt, amikor éppen a legjobb periódusunkban voltunk. A játékosok mégsem veszítették el a hitüket hátrányban, nem kezdtünk el ész nélkül támadni, hanem akkor is csináltuk, amire egész héten készültünk. Ésszel játszottunk, a széleken akartuk megbontani a Vidi védelmét, persze voltak az ellenfélnek is lehetőségei.

A játékosok végig hittek a sikerben, mindent megtettek érte és kellett a szerencse is, ami a kihagyott büntető formájában jelentkezett. Kulcsmomentum, hogy még az első félidőben sikerült egyenlíteni. Gratulálok a csapatnak, mert a játékosok a főszereplők, mi edzők, csak vezetni, irányítani tudjuk őket, de rajtuk múlik, mit valósítanak meg a tanácsainkból a pályán. Az utóbbi három hónapban mindenki láthatja, hogy fejlődünk, és most már jönnek az eredmények is. A számok nem hazudnak, hét meccs óta veretlen a DVTK. Van, amikor jobban játszunk, máskor nem, de mindig felismerhető a stílusunk, ami rendkívül fontos számomra. Önbizalmat ad a bajnokverés is, de még sok kemény mérkőzés vár ránk. Nagyon hálásak vagyunk a szurkolónak, mert Miskolctól távol is sokan szorítottak nekünk, és ez becsülendő egy ilyen nehéz helyzetben. Ez a szurkolók a csapat, a klub közötti összefogás vezet sikerre. Nem csak a Kisvárdával állunk harcban a kiesés elkerüléséért, de nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk ebben a helyzetben, nem az ellenfeleket figyelni." (dvtk.eu)

Mezőkövesd – MTK Budapest 2-3

Kuttor Attila (Mezőkövesd): "Változatos, jó mérkőzés volt, amit a semleges szurkolók élvezhettek a legjobban. Akadtak még helyzeteink, azonban ezeket fontos pillanatokban kihagytuk, nem így az MTK. Az egyenlítés megfogta a csapatot, utána már nehezen pörögtünk fel."

Feczkó Tamás (MTK): "Nagyon nehéz talajú pályán nagy győzelmet arattunk egy jó csapat ellen. Mindkét csapat a passzolós játékot részesíti előnyben, ezért a talaj ezúttal senkinek nem könnyítette meg a dolgát, ennek ellenére játszott jó meccset a két együttes. A játékosaim mentális erejét mutatja, hogy kétszer is sikerült felállnunk. Egy másodpercre sem szállt el egyik játékosom hite sem, így sikerült kétszer is visszajönni: ezért állt be 2-1-nél Kanta, 2-2-nél pedig Torghelle, hiszen nyerni akartunk. A harmadik gól után lezárhattuk volna a meccset, de így is megérdemelten nyertünk, az idegenben rúgott három gól pedig különösen örömteli. Katona góljának külön is örülök, hiszen szenzációs találatot szerzett, és ezzel beérte az apja góljainak számát az NB I-ben." (mtkbudapest.hu)

Budapest Honvéd FC – Puskás Akadémia 2-1

Supka Attila (Honvéd): "Nagyon fontos győzelmet arattunk, mert nagyon kellett már az önbizalomnövelő három pont. Mindenki arról beszélt, hogy hosszú ideje nem nyertünk, de azzal senki sem foglalkozott, hogy milyen problémáink voltak. A játék helyenként hagyott kívánni valót maga után, de az akarás, a hozzáállás hasonló volt, mint a Ferencváros ellen. Ha a játék is hasonló lett volna, akkor 3-4-5 nullára nyerünk. Megérdemelten szereztük meg a három pontot. Bosszant, hogy nem rúgtuk meg a harmadik gólt. Múlt héten is gólt, gólokat kellett volna rúgnunk a Groupamában, valamint itt is már az első félidőben megszerezhettük volna a harmadikat, és erre a szünet után is volt néhány lehetőségünk.

Mi nem vagyunk olyan csapat, hogy ennyi helyzetből kevés gólt rúgjunk, saját magunknak tettük nehézzé a meccset. Többet kellett volna a középpályán járatni a labdát. Akár vége is lehetne a szezonnak, hiszen a harmadik hely nemzetközi kupát ér és ez a célunk. A játékosok mindent megtesznek, hogy minél előrébb végezzenek a tabellán."

Radoki János (Puskás Akadémia): "Rúgtunk három gólt, mégis kikaptunk 2-1-re. Harminc éve vagyok a futballban, de két ilyen hibát még nem láttam, amit ma a Honvéd góljainál elkövettünk. A második félidőben a Honvéd háromszor volt a mi térfelünkön, többet kellett volna a mélységet keresnünk, hogy több gólhelyzetünk legyen. Tanulni kell a hibákból, dolgozunk tovább, ezek az első lépések még nálunk. Még jobb, még gyorsabb játékot akarunk, hogy minél több helyzetet tudjunk kialakítani. Nem vártam volna, hogy ilyen gólokat kapunk, mindenki várt a másikra, de Holender szerezte meg a labdát, ő pedig sajnos nem nálunk játszik. Heris butaságot követett el a kiállításnál, hiszen már volt egy sárga lapja, de az elsőt is hülyeség előzte meg, ezt majd megbeszéljük vele."

Paks – Haladás 1-1

Csertői Aurél (Paks): "Ketté kell osztanom a meccset. Óriási különbség volt az első és a második játékrész között. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült. Úgy vezettünk, hogy ellenfelünknek lehetőségei sem voltak. Bebizonyosodott, hogy a második 45 percben nem lehet ráülni az 1-0-s vezetésre. Úgy vettem észre, tudat alatt ki akartuk húzni a végéig, ez óriási hiba volt. Pontatlanok voltunk, nem tudtunk párharcot nyerni, mélyen behátráltunk. Egygólos vezetésünknél meccslabdát hibáztunk, valamint a 3-2-es szituációkat nem tudtuk lejátszani a megfelelő módon. Az NBI-ben ezeket a támadásokat góllal kell befejezni, és lezárhattuk volna az összecsapást, ehelyett a végén örülnünk kellett a döntetlennek." (paksifc.hu)

Horváth Ferenc (Haladás): "Az első harminc percben jobban játszottunk, utána viszont gólt kaptunk, ami megzavarta a csapatot. A második félidőben ritmusosabb, gyorsabb játékot tudtunk játszani, de sajnos nem a legszebb arcát mutatja mostanában a futball, hiszen múlt héten és most is nagy erőket mozgósítottunk, mégsem tudtunk mérkőzést nyerni." (M4 Sport)

Kisvárda – DVSC 3-0

Dajka László (Kisvárda): "Jól kezdtünk, de kimaradtak a lehetőségeink, majd 15-20 percre az ellenfél átvette a játék irányítását, akkor nekik is megvoltak a helyzeteik, de azok is kimaradtak. Fontos volt, hogy mi lőttük az első gólt, utána felszabadultabbak és bátrabbak lettünk. Talán kicsit soknak tűnik a 3-0, de megérdemelten nyertünk." (M4 Sport)

Herczeg András (Debrecen): "Az első félidő első 20 percében nagyon gyengén kezdtünk, borzasztó sok hibánk volt, eladott labdák, rossz megoldások jöttek sorozatban. Utána feljöttünk, majd kaptunk egy nagy egyéni hibából egy gólt, utána pedig egy bombagólt. A második félidőben megpróbáltunk mindent megtenni, de semmi nem jött össze, megérdemelten nyert a Kisvárda." (M4 Sport)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Raul Gustavo
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új edzők a stábban
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző és Johan Sandahl asszisztensedző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Tovább az összes átigazoláshoz