Vasas: Három játékosára nem számít Szanyó

A Vasas megtartotta szezon előtti szurkolói ankétját, amelyen Domonyai László klubigazgató, Szanyó Károly vezetőedző, valamint Balajti Ádám csapatkapitány beszélt a csapatot érintő kérdésekről.
Privacsek András 2019. január 31., csütörtök 9:51
A Vasas megtartotta szezon előtti szurkolói ankétját, amelyen Domonyai László klubigazgató, Szanyó Károly vezetőedző, valamint Balajti Ádám csapatkapitány beszélt a csapatot érintő kérdésekről.
Szerző: Privacsek András 2019. január 31., csütörtök 9:51

Domonyai László szerint Szanyó Károllyal új időszámítás kezdődött a Vasas életében, majd beszélt a keretben történt változásokról is.

- Kovács Zoltán kapus és Ádám Martin eligazolt, Vaskó Tamásra, Szokol Zsoltra és Rokszin Ádámra nem számít a szakvezetés, ezért lehetőséget adunk nekik, hogy csapatot találjanak maguknak. Új játékosaink közül Nagy Zoárd és Rétyi Róbert egyaránt a Vasas Kubala Labdarúgó Akadémiáról érkezett, míg Lakatos Csaba a Budafoktól, Tóth Bence pedig a Viditől került hozzánk. Utóbbi jól előkészített igazolás volt, mivel már decemberben megtörténtek az első beszélgetések a játékos klubjával és menedzserével. A Vidi azonban ragaszkodott ahhoz, hogy az edzőtábort a csapattal töltse, és csak ezután jöhetett Bence. Először kölcsönbe, de mind a játékos, mind pedig a Vasas FC hosszú távú együttműködésben gondolkodik. Örömteli, hogy Király Botonddal szerződést hosszabbítottunk, és hogy fiatal támadónk a Vasasban képzeli el a jövőjét.

Domonyai László beszélt arról is, hogy az új Vasas klubkultúra alappillére a család, melynek fontos része a Vasas Kubala Akadémia. A cél, hogy az NB I-ben a keret 60-70 százaléka saját nevelésű fiatalokból álljon, és harcban legyenek a dobogóért, 2-3 évente pedig kiléphessenek a nemzetközi porondra.

Szanyó Károly a fiatal játékosok fontosságát hangsúlyozta.

- Szeretem a fiatal magyar játékosokat, meggyőződésem, hogy jól menedzselve sokat érhetnek el. A fiatalok mellett azonban szükséges egy váz, a rutinosabb játékosokból, akik példaképek lehetnek, Balajti Ádám például egy ilyen példakép. Nem ígérhetem, hogy 17-ből 17 meccset nyerünk a tavasszal, de mindig úgy megyünk majd ki a pályára, hogy megalkuvás nélkül küzdeni fogunk a győzelemért, miközben szép focival szeretnénk szórakoztatni szurkolóinkat – zárta a vezetőedző.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz