Vancsa: "A Vasas 2-3 év múlva érhet a csúcsra"

A Vasas ősszel mindenkit meglepve egy nagyon céltudatos és eredményes futballt játszott.  Vancsa Miklós szeretné egyben tartani a csapatot és továbbra is a fiatalokra épít.
Privacsek András 2016. december 30., péntek 16:43
A Vasas ősszel mindenkit meglepve egy nagyon céltudatos és eredményes futballt játszott.  Vancsa Miklós szeretné egyben tartani a csapatot és továbbra is a fiatalokra épít.
Szerző: Privacsek András 2016. december 30., péntek 16:43

Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője a Presztízs Sport legújabb számában nyilatkozott a csapat sikereinek titkáról. Mint ismert, a Vasas 34 pontot gyűjtött ősszel és csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorul a harmadik helyre.

Minek tudható be, hogy a jóval nagyobb költségvetésű Ferencváros és Videoton egyszer sem tudta ősszel legyőzni a Vasast?
- Annak, hogy nem a költségvetések játszanak egymással, hanem a csapatok. Nem véletlen a jelenlegi pozíciónk: erős, jól felkészített az együttesünk, amit az is bizonyít, hogy két-két meccs alatt a Ferencváros és a Videoton sem tudott minket legyőzni. Az a célunk, hogy ez a jövőben se változzon, szeretnénk egyben tartani a csapatunkat, mivel legnagyobb értékünk az egység. Ha azonban valakiért nagy pénzt ígérnek, és menni akar, nem gördítünk akadályt a távozása elé. Számunkra azonban fontos, hogy ne csak bevételt generáljunk, de a játékos fejlődése is töretlen legyen.

Kinek vagy minek köszönhető, hogy az elmúlt években magukhoz tudták csábítani  a  legtehetségesebb fiatalokat?
- A jó szemünknek és annak, hogy megfelelően használtuk ki a kapcsolatainkat. Most már kijelenthetem: egyértelműen jó döntést hoztunk, amikor eldöntöttük, hogy magyar fiatalokra építünk.  

 

A feljutás után két magyar edzővel nem volt túl sikeres a csapat most egy némettel igen. Ezt minek tulajdonítja?
- Ennek a csapatnak Szanyó Károly rakta le az alapjait, de Simon Antal is sokat tett értünk. A legnehezebb időszak nekik jutott. A megkezdett munkát Michael Oenning nagyon sikeresen folytatta, aki bizonyította, hogy jó kezekben van nála a csapatunk.  

Milyen perspektívát lát a Vasas előtt rövid és középtávon?
- Rövid távon azt várom, hogy kapaszkodjunk a nemzetközi kupás helyekért. Tudom, hogy mindenki a bajnoki címről beszél, de négy hónapja ez még senkiben sem merült fel. Ez a csapat 2-3 év múlva érheti el a teljesítőképessége csúcsát. Ebben bármi benne lehet, akár egy bajnoki cím is…  

A Presztízs Sport legújabb száma bővebben is foglalkozik a Vasas-titokkal.

Az NB I-es klubok tulajdonosai szerint Vancsa Miklós az Év sportvezetője.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz